Νέο παραλήρημα Τραμπ: «Μετατρεπόμαστε σε κομμουνιστική χώρα» – Η ατάκα για τον Ναβάλνι

Νέο παραλήρημα Τραμπ: «Μετατρεπόμαστε σε κομμουνιστική χώρα» – Η ατάκα για τον Ναβάλνι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι υφίσταται… πολιτικό διωγμό από την αμερικανική δικαιοσύνη και παρομοίασε τη μεταχείρισή του με αυτή του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, που πέθανε στη φυλακή την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας καταδικάστηκε την Παρασκευή να πληρώσει πρόστιμο 355 εκατομμυρίων δολαρίων για οικονομική απάτη, επειδή διόγκωνε τεχνητά την αξία των ακινήτων του για να εξασφαλίσει καλύτερους όρους τραπεζικών χορηγήσεων και ασφαλιστικών συμβολαίων.

Ποινή που συνέκρινε με τη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον Ναβάλνι. «Είναι μια μορφή Ναβάλνι. Είναι μια μορφή κομμουνισμού ή φασισμού», δήλωσε κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στη Νότια Καρολίνα.

Αναφερόμενος στον δικαστή που του επέβαλε την ποινή, διαβεβαίωσε πως «αυτός ο τύπος είχε αποφασίσει πως ήμουν ένοχος προτού καν αρχίσει η δίκη».

Όταν μια δημοσιογράφος του Fox News τον παρότρυνε να αναφερθεί στην υπόθεση Ναβάλνι, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον Αλεξέι Ναβάλνι ως «πολύ γενναίο άνδρα», που «πιθανόν θα ήταν καλύτερο να μείνει μακριά και να μιλάει από το εξωτερικό της χώρας», αντί να επιστρέψει στη Ρωσία.

«Αυτό γίνεται επίσης στη χώρα μας», συνέχισε. «Οδεύουμε να μετατραπούμε σε κομμουνιστική χώρα από πολλές απόψεις». «Έχω οκτώ ή εννιά δίκες στο ενεργητικό μου εξαιτίας του ότι είμαι στην πολιτική», υποστήριξε.

Διαβάστε επίσης: Ο φόβος του Τραμπ βάζει μπουρλότο στην Ευρώπη

Τραμπ: Τι σημαίνει για την περιουσία του το πρόστιμο των 355 εκατ. δολαρίων – Έρανο ξεκίνησαν οπαδοί του

Νόβιτσοκ: Τι είναι ο νευροτοξικός παράγοντας που ήρθε ξανά στο προσκήνιο λόγω Ναβάλνι

ΣΥΡΙΖΑ: Άνεμος αισιοδοξίας μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Όλο το παρασκήνιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter