Ο Ζελένσκι στην Αθήνα – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Ζελένσκι στην Αθήνα – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα έφτασε ο Ουκρανός πρόεδρος στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα λίγα λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που επέμεναν από την Κυριακή πως αυτός θα βρεθεί στη χώρα μας, με συμμετοχή του και στο άτυπο δείπνο των ηγετών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Στις 18.10 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας» αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, παρότι μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες σε ερώτημα του documentonews.gr κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Β. Ζελένσκι με διευρυμένη σύνθεση αντιπροσωπειών, ενώ στη συνέχεια, θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

 

Κατά τις ίδιες ανακοινώσεις, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα μετάσχει στο άτυπο δείπνο που οργανώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας, με τη συμμετοχή ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων, χωρών της περιοχής, της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.

Στο δείπνο θα συμμετάσχουν οι:
Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic,Πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu,Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Jakov Milatovic,Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ion-Marcel Ciolacu,Πρωθυπουργός του Κοσόβου Albin Kurti,Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Borjana Kristo,Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Dimitar Kovacevski,Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Nikolai Denkov,Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenkovic.

Η πρώτη ανάρτηση Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γνωστοποίησε την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συμμετοχή του στην άτυπη διάσκεψη των Βαλκανίων υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης

Τυπικά τετ α τετ στο Μαξίμου πριν το «άτυπο δείπνο» των Δυτικών Βαλκανίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter