ΟΑΚΑ 2.0: Σκουριασμένες σιδερόβεργες βγήκαν παγανιά – Η νέα αυτοψία του Documento διαψεύδει τον Μητσοτάκη

ΟΑΚΑ 2.0: Σκουριασμένες σιδερόβεργες βγήκαν παγανιά – Η νέα αυτοψία του Documento διαψεύδει τον Μητσοτάκη

Μια τριετία συμπληρώνεται από τη μέρα που η κυβέρνηση της ΝΔ διά στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη άρχισε να υπόσχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι θα γίνουν έργα συντήρησης και ανακαίνισης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ ύψους 50-60 εκατ. ευρώ. Ομως αυτές εξακολουθούν να σαπίζουν, όπως αποκαλύπτει διαρκώς από τον περσινό Απρίλιο το Documento.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού την περασμένη Τρίτη στο ΟΑΚΑ, όπου υποσχέθηκε ξανά ότι θα κάνει το ΟΑΚΑ στολίδι του ελληνικού αθλητισμού και δήλωσε εντυπωσιασμένος από όσα έχουν γίνει εκεί, το Documento επισκέφθηκε και πάλι το Ολυμπιακό Στάδιο προκειμένου να δει τα… έργα βελτίωσης. Αντί αυτών, η αυτοψία μας αποτύπωσε μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Την πραγματική και όχι την εικονική που παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Σε πολλά σημεία του κεντρικού σταδίου, το οποίο μάλιστα αυτές τις μέρες φιλοξενεί μεγάλες συναυλίες (πριν από λίγες μέρες ήταν οι Rammstein, το Σαββατοκύριακο οι Coldplay), στις τσιμεντένιες κολόνες των ραμπών που οδηγούν στο επάνω διάζωμα έχουν φύγει σε αρκετά σημεία τα μπετά και έχουν φανεί στην επιφάνεια οι σκουριασμένες σιδερόβεργες, όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ομως αντί να επιταχυνθούν τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης σε αυτά τα σημεία, η διοίκηση του ΟΑΚΑ αποφάσισε να δώσει 5,6 εκατ. ευρώ για να αλλάξει… το ταρτάν του σταδίου, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες στίβου μέχρι την άνοιξη του 2025!

Το… όραμα του 2021

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το νέο ΟΑΚΑ θα είναι κι αυτό η ζωντανή διαφήμιση της Ελλάδας που όχι απλά όλοι οραματιζόμαστε αλλά που μπορούμε πια με σιγουριά και αυτοπεποίθηση να κατακτήσουμε» είχε υποσχεθεί τον Ιούλιο του 2021, μεταξύ άλλων υποσχέσεων, ο Κυρ. Μητσοτάκης σε μια φιέστα που στήθηκε για να παρουσιαστεί το master plan για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Πέρασε ενάμισης χρόνος από τότε και τον Δεκέμβριο του 2022 και χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό, σε μια νέα επικοινωνιακή φιέστα για τα εγκαίνια σε τέσσερις πισίνες του ΟΑΚΑ που κατασκευάστηκαν με κεφάλαια της Lamda Development, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωνε πως «τα ολυμπιακά ακίνητα αλλάζουν και δεν θα γερνάνε έρημα και λεηλατημένα», με τον πρωθυπουργό να συμπληρώνει: «Μόνο εδώ, στο ΟΑΚΑ, θα κινητοποιηθούν συνολικά πόροι γύρω στα 50 εκατ. ευρώ».

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού αλλά τίποτε δεν άλλαξε. Και τον Απρίλιο του 2023 ήρθε το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του Documento που αποκάλυψε τη δραματική πραγματική κατάσταση του… οράματος της κυβέρνησης για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Σαπίλα παντού! Κάτι που επιβεβαιώθηκε και λίγους μήνες αργότερα. Τον Σεπτέμβριο του 2023 έσκασε η είδηση ότι κλείνει μέχρι νεοτέρας το κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ, καθώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα. Το Documento συνέχισε τις αποκαλύψεις για τα διαλυμένα ηλεκτρονικά μέσα (ηχεία κ.λπ.) στην οροφή του στεγάστρου Καλατράβα, αλλά οι κυβερνώντες που είχαν πριν από πολλούς μήνες ενημερωθεί από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες αλλά και από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Documento δήλωναν ανήξεροι.

Κλειστό… ανοιχτό

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τον περασμένο Μάρτιο μια δυνατή μπόρα στάθηκε αρκετή για να μετατρέψει το κλειστό ολυμπιακό κολυμβητήριο σε… ανοιχτό. Ανοιξε η οροφή του κολυμβητηρίου κι ένας τεράστιος καταρράκτης σχηματίστηκε στην πισίνα, αναγκάζοντας όσους προπονούνταν εκείνη την ώρα να αποχωρήσουν άρον άρον.

Και φτάσαμε στην επίσκεψη Μητσοτάκη την περασμένη Τρίτη στο ΟΑΚΑ, στο οποίο υποτίθεται –όπως ενημέρωσαν τα πετσωμένα ΜΜΕ– πως υλοποιούνται έργα αναβάθμισης άνω των 62 εκατ. ευρώ, για να δηλώσει ξανά ο πρωθυπουργός ότι «οι κινήσεις που έχουν γίνει και που θα γίνουν, η παραχώρηση του κλειστού στον Παναθηναϊκό, οι επενδύσεις που γίνονται στα γήπεδα τένις, οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο κολυμβητήριο και βέβαια οι υπόλοιπες επενδύσεις οι οποίες θα δρομολογηθούν νομίζω ότι θα μετατρέψουν το ΟΑΚΑ σε αυτό το οποίο πάντα όλοι μας –και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό ως αθλητής– ονειρευόμασταν. Οπότε συγχαρητήρια». Τα υποσχόμενα από το 2021 «υλοποιούμενα έργα» τα βλέπετε στις φωτογραφίες.

Δείτε επίσης: ΟΑΚΑ 2.0: Η… τοστιέρα της οργής

ΟΑΚΑ 2.0: Πολυκαρβονικά από χρυσάφι – 2,5 εκατ. ευρώ η απομάκρυνσή τους

ΟΑΚΑ 2.0: Ουρλιαχτά και απειλές στους διαδρόμους την ώρα που οι εγκαταστάσεις σαπίζουν

ΟΑΚΑ 2.0: Μετά τη σαπίλα οι… καταρράκτες

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter