ΟΑΚΑ 2.0: Η… τοστιέρα της οργής

ΟΑΚΑ 2.0: Η… τοστιέρα της οργής

Ανω κάτω έγιναν στο ΟΑΚΑ με την απώλεια μιας φτηνής ηλεκτρικής συσκευής, με τον Γ. Βρούτση να συζητάει με την πρόεδρο του σταδίου το ενδεχόμενο παραίτησής της

Στις 21 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε στην κεντρική αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ την 1η έκθεση του e-Kouros, της ψηφιακής καταγραφής του ελληνικού αθλητισμού. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό, ωστόσο όταν έφυγαν οι δεκάδες προσκεκλημένοι και έσβησαν τα φώτα από τις κάμερες υπήρξε ανατροπή σκηνικού. Η κατάληξη ήταν μια συνομιλία του Γ. Βρούτση με την πρόεδρο του ΟΑΚΑ Γωγώ Φυρίγου-Κόνσολο στην οποία ανέφερε πως αν δεν αλλάξει η κατάσταση, θα ζητήσει την παραίτησή της. Στην τηλεφωνική επικοινωνία θα ειπώθηκαν κι άλλες κουβέντες, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει ένταση σε υψηλό διοικητικό επίπεδο στο στάδιο.

Η εκδήλωση

Τι συνέβη και ο υπουργός ασχολήθηκε και πάλι με τα της διοίκησης του ΟΑΚΑ; Ολα ξεκίνησαν από μια… χαμένη τοστιέρα! Μετά την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-Kouros η πρώην καταδύτρια και εκλεκτή του υπουργού Αθλητισμού για τη θέση της προέδρου του ΔΣ του ΟΑΚΑ διαπίστωσε ότι είχε… χαθεί η τοστιέρα που είχε χρεωθεί από την αρμόδια υπηρεσία του σταδίου. Υπήρξε σχετική (και τυπική) ενημέρωση, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως το θέμα έφτασε μέχρι το γραφείο του υπουργού. Προφανώς, τα γεγονότα μεταφέρθηκαν κάπως «φουσκωμένα» στον Γ. Βρούτση και σε βάρος της προέδρου του ΟΑΚΑ. Ηταν όμως γεγονός ότι η τοστιέρα «εξαφανίστηκε» την ημέρα της εκδήλωσης του υπουργείου Αθλητισμού.

Ο υπουργός επικοινώνησε λοιπόν τηλεφωνικά με την κ. Φυρίγου και στον επίλογο της συνομιλίας τους φέρεται να της είπε πως ενδέχεται να της ζητήσει να υποβάλει την παραίτησή της αν στο στάδιο επικρατήσει αναστάτωση… διαρκείας. Κάποιοι υπάλληλοι του ΟΑΚΑ λένε πως ο υπουργός είπε στην πρόεδρο πως πρέπει να παραιτηθεί άμεσα. Η ουσία είναι ότι μετά το επίμαχο τηλεφώνημα η Γ. Φυρίγου αισθάνθηκε αδιαθεσία, οι συνεργάτες της κάλεσαν ασθενοφόρο και για αρκετές ώρες παρέμεινε σε δημόσιο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά από εξετάσεις. Ευτυχώς, δεν ήταν κάτι σοβαρό και από τις αρχές της εβδομάδας βρίσκεται κανονικά στο γραφείο της. Αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός δεν επανέφερε το θέμα της παραίτησής της και έτσι η πρόεδρος, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική περίοδο, δεν οδηγήθηκε στην έξοδο από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ.

Η αποκάλυψη

Το Documento στο φύλλο της 10ης Μαρτίου ανέδειξε ότι οι σχέσεις της Γ. Φυρίγου με τον συντονιστή γενικό διευθυντή του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνο Χαλιορή είναι κάκιστες. Οι δυο τους δεν μπορούν να συνεργαστούν κι αυτό προκύπτει από τα όσα ανέφερε η πρόεδρος σε email της προς τον CEO των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Τον κατήγγειλε για «ανεπίτρεπτη συμπεριφορά» και τον ενημέρωσε εγγράφως ότι «είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό. Την επόμενη φορά θα εισηγηθώ στο ΔΣ πειθαρχικά μέτρα»! Αυτό και μόνο δείχνει πως η συνύπαρξή τους στο «στολίδι» του ελληνικού αθλητισμού είναι προβληματική. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι μετά το προεδρικό email ο υπουργός κάλεσε και τους δύο στο γραφείο του και τους είπε να ρίξουν τους τόνους για το καλό όλων.
Στην εκδήλωση του υπουργείου Αθλητισμού για το e-Kouros το σχετικό δημοσίευμα του Documento ήταν το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των στελεχών του ΟΑΚΑ. Κάποια απ’ αυτά ρωτούσαν μεταξύ σοβαρού και αστείου μέλη του ΔΣ αν είναι «με την πρόεδρο ή με τον ισχυρό γενικό διευθυντή;». Οι περισσότεροι για ευνόητους λόγους απέφυγαν να πάρουν θέση, αλλά είναι γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΑΚΑ παραμένει προβληματική από τη στιγμή που η πρόεδρος κατηγορεί για τη συμπεριφορά του το Νο1 στέλεχος του σταδίου…

Διαβάστε επίσης: ΟΑΚΑ 2.0: Πολυκαρβονικά από χρυσάφι – 2,5 εκατ. ευρώ η απομάκρυνσή τους

ΟΑΚΑ 2.0: Ουρλιαχτά και απειλές στους διαδρόμους την ώρα που οι εγκαταστάσεις σαπίζουν

ΟΑΚΑ 2.0: Μετά τη σαπίλα οι… καταρράκτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter