Οι δικηγόροι της Αμαλιάδας κατέλαβαν το δικαστικό μέγαρο της πόλης

Οι δικηγόροι της Αμαλιάδας κατέλαβαν το δικαστικό μέγαρο της πόλης
Φωτογραφία: ilidakampos.gr

Σε κατάληψη των δικαστηρίων της Αμαλιάδας προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι δικηγόροι του τοπικού συλλόγου αντιδρώντας έντονα στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο της κυβέρνησης μέσω του οποίου μεθοδεύεται η υποβάθμιση του τοπικού Πρωτοδικείου και η κατάργηση των Ειρηνοδικείων Λεχαινών και Γαστούνης.

Όπως έγινε γνωστό η κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων της Αμαλιάδας η οποία σε πρώτη φάση θα έχει διάρκεια 48 ωρών θα ξεκινά από τις εφτά το πρωί και θα διαρκεί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι. Επιπλέον όπως ανακοινώθηκε η αποχή του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου…

«Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να κρατήσουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει. Η κατάληψη για δυο ημέρες είναι ένα σκληρό μέτρο αντίδρασης, αλλά δυστυχώς μας οδηγούν σε δύσκολα μονοπάτια. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καταλάβουν ότι αυτό που θέλουν να κάνουν είναι κάθε άλλο παρά δίκαιο». –ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδώσης.

«Είναι μία σκληρή μορφή αντίδρασης που στόχο έχει να κάνει το πρόβλημά μας ευρέως γνωστό προς πάσα κατεύθυνση. Κάτι αντίστοιχο έκανε και ο δικηγορικός σύλλογος Θήβας. Ξεκινάμε με αυτή την κατάληψη, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει εκεί. Υπάρχουν σκέψεις και για άλλου είδους αντιδράσεις. Δεν θα παρατήσουμε έτσι εύκολα τα όπλα και θα αγωνιστούμε μέχρι να υπάρξει δικαίωση σε αυτά που ζητάμε. Το Πρωτοδικείο αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της πόλης και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην χαθεί». – ανάφερε το μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Μάκης Παπαγιαννόπουλος.

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έστειλαν πριν από μερικές ημέρες όλοι οι φορείς του δήμου Ηλιδας , αλλά και η νέα δημοτική Αρχή , οι οποίοι μάλιστα συμμετείχαν σε σχετική δυναμική κινητοποίηση.

«Το 2012 και με υπουργική απόφαση, μας ανακοίνωσαν ότι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα αναβαθμιστεί και θα υπάρχει κοινή διοίκηση με αυτή του Πύργου. Ξέρετε τι έγινε; Επειδή το νοσοκομείο του Πύργου δεν είχε διάφορες ειδικότητες γιατρών, έπαιρνε από το δικό μας, με αποτέλεσμα να υπάρξει πλήρης υποβάθμιση του δικού μας. Το ίδιο έγινε με τα ΤΕΙ, με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την ΔΕΗ, ακόμα και με τον κόμβο της Ολυμπίας οδού που δεν βολεύει καθόλου τους πολίτες μας κατά την είσοδο και την έξοδο τους από την πόλη. Ότι έγινε, λοιπόν, με το Νοσοκομείο μας, πάει να γίνει και με το Πρωτοδικείο.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθούν να καταφέρουν με τον Νομό μας γενικότερα. Είμαστε ένας ευλογημένος τόπος, με βαρύ πολιτισμό (Αρχαία Ολυμπία και Αρχαία Ήλιδα), με δύο φράγματα, έναν εύφορο κάμπο, μία θαυμάσια παραλία πολλών χιλιομέτρων και να είμαστε ο τελευταίος νόμος σε ανάπτυξη! Προσπαθούν λοιπόν, με μαθηματική ακρίβεια, την Αμαλιάδα να την καταντήσουν… χωριό. Τους στέλνω λοιπόν μήνυμα ότι δεν θα αφήσω την Αμαλιάδα χωριό όταν θα παραδώσω. Να ξέρουν ότι αυτή ήταν η αρχή των κινητοποιήσεων». – ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Φωτογραφία/Βίντεο: ilidakampos.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Βόζεμπεργκ, η Ασημακοπούλου και του βοδιού το κέρατο

Κύρτσος: Ειδική παράγραφος για το Documento στο ψήφισμα «ράπισμα» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ρέθυμνο: «Μίλησε» το κινητό της 14χρονης – Τα μηνύματα ανδρών για ερωτικό ραντεβού

«Χιόνια και μεγάλος όγκος νερού»: Πότε αλλάζει ο καιρός – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

Χρήστος Γιαλιάς: Χωρίς ασφάλεια το βράδυ της μαφιόζικης δολοφονίας – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Τραγωδία «Θύρα 7»: 43 χρόνια μετά – «Πώς να ξεχάσεις;»

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Ύστατη προσπάθεια για να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter