Οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και ο Μητσοτάκης από το Νταβός… ονειρεύεται!

Οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και ο Μητσοτάκης από το Νταβός… ονειρεύεται!

Εκτός τόπου και χρόνου εμφανίστηκε στο Νταβός της Ελβετίας όπου έφτασε για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπορεί οι Έλληνες να πληρώνουν την ακριβότερη ή από τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στο κόσμο αλλά εκείνος «έταξε» στους συμμετέχοντες και μη να γίνει η Ελλάδα εξαγωγέας πράσινης ενέργειας.

«Ελπίζουμε μεσοπρόθεσμα η Ελλάδα να γίνει εξαγωγέας πράσινης ενέργειας, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την αιολική ενέργεια με επίκεντρο το Αιγαίο πέλαγος. Επιλέγοντας ως μεταβατικό καύσιμο το φυσικό αέριο, η χώρα μας έχει καταστεί ενεργειακός προμηθευτής από τις χώρες της Βαλκανικής έως και την Ουκρανία μέσω της οικοδόμησης ισχυρών διασυνδέσεων. Στον τομέα των διασυνδέσεων πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Σημαντική επίσης είναι και η διασύνδεση με την Αφρική. Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την Αίγυπτο σε ένα project υψηλού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με τίτλο «European Green Deal, Anyone?», στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Λόγια χωρίς περιεχόμενο

Ο πρωθυπουργός πάντως προχώρησε σε λόγια μάλλον κενού περιεχομένου αναφερόμενος στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας επιμένοντας πως η ΕΕ οφείλει να διατηρήσει την ισορροπία σε ό,τι αφορά στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, αλλά και τους σχετικούς κανόνες, παρατηρώντας ότι υπάρχουν χώρες που έχουν τη δημοσιονομική ισχύ να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους και άλλες, που δεν την έχουν.

«Εάν θέλεις να αποσπάσεις τη στήριξη των πολιτών για την πράσινη ενέργεια, πρέπει να επιστρατεύσεις αμοιβαία επωφελείς λύσεις, όπως αυτό, που κάναμε σε μικρά νησιά της χώρας μας, όπου εξηγήσαμε στους κατοίκους τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής ενέργειας, πρέπει να ξεκινήσεις με μικρές νίκες», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να απαντά στο ερώτημα γιατί η Ελλάδα έχει από την πιο ακριβή ενέργεια στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

«Ανήκουμε στη Δύση» όποτε μας συμφέρει!

Αρβανίτης κατά Μητσοτάκη από το Ευρωκοινοβούλιο – «Πυρά» για την απόπειρα φίμωσης κατά του Documento

Ευρωκοινοβούλιο: Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η συνεδρίαση της Ολομέλειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter