Οι ευχές Πολάκη, Τζάκρη, Χαρδαλιά, Βέττα και Γερουλάνου για τα 7 χρόνια Documento

Οι ευχές Πολάκη, Τζάκρη, Χαρδαλιά, Βέττα και Γερουλάνου για τα 7 χρόνια Documento

Ο Βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παύλος Πολάκης:

Το πρόβλημα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα συζητιέται πλέον ανοιχτά σε όλη την Ευρώπη (θέση 107). Παντελής έλλειψη πολυφωνίας, ατιμωρησία σε εγκλήματα κατά δημοσιογράφων (Καραϊβάζ), αγωγές όταν κάτι που γράφεται δεν αρέσει και αδιαφάνεια στην κατανομή των κρατικών πόρων συνθέτουν το ζοφερό σκηνικό. Το Documento, παρά τον συνεχή πόλεμο που δέχεται (εκτός επιχορήγησης, πόλεμος στη διανομή κ.ά.), αποτελεί μια από τις φωτεινές εξαιρέσεις. Με τη μαχητική του αρθρογραφία, τις αμέτρητες αποκαλύψεις σκανδάλων και την αδιαπραγμάτευτη στάση του έχει δίκαια κατακτήσει ξεχωριστή θέση στον ελληνικό Τύπο. Εύχομαι από καρδιάς να τα εκατοστίσετε, χωρίς ΠΟΤΕ να αλλάξετε χαρακτήρα!

Η Βουλευτής Πέλλας, αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη:

Η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα όπως και η ανεξάρτητη δημοσιογραφία δεν είναι αυτονόητες όπως σε όλες τις προηγμένες χώρες. Η θέση 108 μας πείθει ότι έχουμε χρέος να στηρίζουμε κάθε μαχητική και ανεξάρτητη δημοσιογραφική φωνή προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της δημοσιογραφίας μας και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των πολιτών στην αντικειμενική ενημέρωση.

Το Documento στα επτά χρόνια που εκδίδεται αποτέλεσε φάρο αλήθειας και αποδείχτηκε πιο δυνατό από όλες τις συστημικές δυνάμεις που το πολέμησαν. Στην πραγματικότητα η δημοσιογραφική οικογένεια του Documento δεν έχει ηλικία επτά ετών αλλά δημοσιογραφική πείρα δεκαετιών.

Εύχομαι τα επόμενα χρόνια να δούμε όλοι να δικαιώνονται οι αγώνες μας για την αλήθεια και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Καλή δύναμη, Κώστα Βαξεβάνη, και σε όλους τους δημοσιογράφους και συνεργάτες σου που επιμένουν να στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Ο Εκλεγμένος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς:

Η ψυχή των εφημερίδων είναι οι δημοσιογράφοι, οι άνθρωποι που προσπαθούν καθημερινά να αποτυπώσουν ζητήματα και θέματα που απασχολούν τους πολίτες, απασχολούν την κοινωνία. Με αφορμή τη γενέθλια επέτειο επτά χρόνων έκδοσης της εφημερίδας σας, εύχομαι σε όλο το προσωπικό και τους συνεργάτες τής εφημερίδας χρόνια πολλά, χρόνια καλά, βήματα σταθερά και αντικειμενικά.

Ο Βουλευτής Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Καλλιόπη Βέττα:

Σε μια εποχή μονοφωνίας, πολυποίκιλης σκοπιμότητας και υπαγορευμένης δημοσιογραφίας η κοινωνία χρειάζεται όσο ποτέ την ακηδεμόνευτη έρευνα και τα διεισδυτικά άρθρα γνώμης που παρουσιάζει το Documento εδώ και επτά χρόνια. Είμαι σίγουρη ότι και το επόμενο διάστημα οι εκδότες και δημοσιογράφοι της εφημερίδας θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, για την ενίσχυση της αξιοπιστίας των ΜΜΕ και την πολυφωνική ενημέρωση των πολιτών. Χρόνια πολλά!

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος:

Ο έλεγχος της εξουσίας και η λειτουργία της δημοκρατίας απαιτούν μεταξύ άλλων και ανεξάρτητη, αδέσμευτη δημοσιογραφία. Μέχρι να την αποκτήσουμε, χρέος του πολιτικού συστήματος και της Δικαιοσύνης είναι να προστατεύουν και να ενισχύουν με κάθε τρόπο την πολυφωνία.

Διαβάστε επίσης:

7 χρόνια Documento: Είμαστε εφτάψυχοι…

Οι ευχές του Αλέξη Τσίπρα για τα 7 χρόνια Documento

Οι ευχές του Στέφανου Κασσελάκη για τα 7 χρόνια Documento

Οι ευχές του Δημήτρη Κουτσούμπα για τα 7 χρόνια Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter