Οι ευχές Χριστοδουλάκη, Δούκα, Κοτζιά, Μαντζουράνη, Αποστολάκη και Αυγέρη για τα 7 χρόνια Documento

Οι ευχές Χριστοδουλάκη, Δούκα, Κοτζιά, Μαντζουράνη, Αποστολάκη και Αυγέρη για τα 7 χρόνια Documento

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης:

Η μαχητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία μπορούν να ανατρέψουν το πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο. Μπορούν να αλλάξουν τη φορά των πραγμάτων και να διαμορφώσουν μια νέα κατάσταση. Το Documento αυτά τα επτά χρόνια δίνει τη μάχη αυτή. Πέτυχε να κερδίσει το ενδιαφέρον των πολιτών και να εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις της ενημέρωσης. Καλή συνέχεια!

Ο Νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας:

Εύχομαι η έκδοση του Documento να αποτελεί πάντα ένα βήμα ανοιχτού διαλόγου, κριτικού ελέγχου της εκάστοτε εξουσίας, με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών. Η αξία του Τύπου ως εργαλείου προώθησης της διαφάνειας και ενίσχυσης της δημοκρατικής ζωής είναι αδιαμφισβήτητη. Καλή δύναμη σε όλους τους συντελεστές για τα χρόνια που έρχονται.

Ο Επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς:

Εύχομαι στο Documento να είναι πάντα μαχητικό και να αναζητά χωρίς σκοπιμότητες την αλήθεια. Να αποκαλύπτει τα κακώς κείμενα και να καταδείχνει το μέγιστο σκάνδαλο της προσπάθειας απόκρυψης των σκανδάλων. Να συνεχίσει να μάχεται για το κοινωνικά δίκαιο και την πατρίδα. Για το συμφέρον των πολλών και τα εθνικά συμφέροντα. Να σκορπά αισιοδοξία στους αναγνώστες του και να δείχνει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, μακριά από την Ελλάδα της παρακμής, του σαπίσματος και του κυνισμού. Η παρουσία του είναι προς όφελος των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Ο Δικηγόρος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιάννης Μαντζουράνης:

Πέρασαν επτά χρόνια από τότε που ο Κώστας Βαξεβάνης και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν την περιπέτεια του Documento. Χρειάστηκαν κόπος, αντοχή και σθένος για να κρατηθεί στη ζωή το δημιούργημά τους. Πορεύτηκαν μέσα από συγκρούσεις με την εξουσία και τους στυλοβάτες της, με την πίστη ότι «οι λέξεις είναι πιο ισχυρές από τα όπλα» (Αλμπέρ Καμύ), με την επιδίωξη «Σαν πρόκες να καρφώνονται οι λέξεις, να μην τις παίρνει ο άνεμος» (Μανόλης Αναγνωστάκης) και με την πεποίθηση ότι «η αμεροληψία είναι όνειρο και η ειλικρίνεια καθήκον» (Γκαετάνο Σαλβεμίνι). Ετσι κατόρθωσαν να σωθούν από τα Καυδιανά δίκρανα της μονοφωνίας και αφωνίας που επέβαλε στα ΜΜΕ ο θεσμικός πρωτογονισμός του ολιγοπωλιακού καθεστώτος στα ελληνικά ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καλή δύναμη και επιτυχία. «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

Ο Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης:

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των επτά χρόνων θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές και τα συγχαρητήριά μου στο Documento και στους ανθρώπους του που υπερασπίζονται την αναγκαία για το δημοκρατικό πολίτευμα ελευθεροτυπία και που υπό δύσκολες συνθήκες στηρίζουν την ερευνητική δημοσιογραφία και συνεχίζουν να εργάζονται με σκοπό την έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση του πολίτη. Με τις καλύτερες ευχές μου για μια δυναμική συνέχεια.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δώρα Αυγέρη:

Η δημοκρατία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελευθερία του Τύπου, έτσι που εάν η μία νοσήσει, να ασθενεί βαριά και η άλλη. Στη χώρα μας, την οποία οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα κατέταξαν στην 107η θέση μεταξύ 180 χωρών –τελευταία στην Ευρώπη–, η ελευθεροτυπία βάλλεται και η ερευνητική δημοσιογραφία τελεί υπό διωγμό. Το Documento με επικεφαλής τον Κώστα Βαξεβάνη έχει πληρώσει κι εξακολουθεί να πληρώνει το τίμημα που επιβάλλει η εξουσία σε όλους όσοι την ελέγχουν σκληρά. Εύχομαι στην εφημερίδα να συνεχίσει αταλάντευτα σ’ αυτό τον δρόμο. Η δημοκρατία χρειάζεται το θάρρος κάθε εργάτη της αλήθειας.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter