Οι ΗΠΑ θέλουν να στηρίξουν ακόμη περισσότερο τον Γκουαϊδό

Οι ΗΠΑ θέλουν να στηρίξουν ακόμη περισσότερο τον Γκουαϊδό

Ο Χουάν Γκουαϊδο απολαμβάνει την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και θα συνεχίσει να την έχει, με τον Μάικ Πομπέο να ανακοινώνει την ανάληψη περισσότερων «δράσεων» για τη στήριξή του, ενάντια στον Μαδούρο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντήθηκε με τον Χουάν Γκουαΐδό στη Μπογκοτά, στο πλαίσιο συνόδου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, σημειώνοντας σε δηλώσεις του πως περιμένει από τις ΗΠΑ: «να αναλάβουν μόνιμες δράσεις να συνεχίσουν να στηρίζουν τον πρόεδρο Γκουαϊδό και τον βενεζουελάνικο λαό. Δεν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες κυρώσεις, αλλά όλοι μπορούν να αναμένουν πως οι ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τοποθετήθηκε και για τον Νικολάς Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας ως «καρτέλ» τις επιχειρήσεις που διενεργεί. «Αυτό δεν είναι καλό για τη Βενεζουέλα», τόνισε ο Πομπέο, την ώρα που ο Γκουαΐδο ετοιμάζεται να δώσει το παρών στο Νταβός της Ελβετίας, με στόχο να ισχυροποιήσει τη θέση του.

«Θα έχουμε σημαντικές συναντήσεις στην Ευρώπη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στο Νταβός. Υπάρχουν δυνάμεις που είναι ασυγκράτητες, όπως αυτές που διεκδικούν τη δημοκρατία», ανέφερε για την παρουσία του στο Φόρουμ του Νταβός ο Χουάν Γκουαϊδό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter