Οι κελεμπίες

Οι κελεμπίες

«Πήραν φωτιά» οι κελεμπίες. Οχι όλες οι κελεμπίες, αλλά των επενδυτών από τη Σαουδική Αραβία που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα και συναντήθηκαν με τον οικονομικό σύμβουλο του Μητσοτάκη Αλέξη Πατέλη για να τον ενημερώσουν ότι εκπροσωπούν fund που θέλει να επενδύσει περί τα 5 δισ. στην Ελλάδα.

Ο Πατέλης δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι φιλόδοξοι επενδυτές ενημέρωσαν μέσω τρίτου το Μαξίμου ότι η χώρα είναι μπανανία. Ο Μητσοτάκης το έμαθε και έγινε έξαλλος με τον σύμβουλό του. Αυτός ήταν ο λόγος που πριν από λίγες μέρες ο Πατέλης πόσταρε στο Facebook φωτογραφία του από το Λονδίνο στην οποία ξεχείλιζε από ύφος και κομψότητα με τη σημείωση ότι είναι σε επαφές με επενδυτές. Για το φιάσκο φαίνεται πως ενημερώθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διεμήνυσε στους επενδυτές ότι είναι έτοιμος για επενδύσεις. Και στο ποδόσφαιρο φυσικά. Σαν να τους άφησε να καταλάβουν ότι υπάρχει και ηγεσία στη χώρα.

Τικ – τακ

Στα καλύτερά τους οι σχέσεις Γιάννη Αλαφούζου και Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι δυο επιχειρηματίες πέρασαν περίοδο σκληρής αντιπαράθεσης μετά την αποτυχημένη επένδυση του Μαρινάκη στον Σκάι του Αλαφούζου. Ο Μαρινάκης έλεγε παντού ότι ο Αλαφούζος τον εξαπάτησε και ο Αλαφούζος με τη σειρά του ήταν αυτός που του άνοιξε πόλεμο αποκαλώντας τον «Εσκομπάρ». Αλλά όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Λέγεται μάλιστα ότι η σχέση έχει φτάσει στο σημείο να τηλεφωνεί ο παραγιός του Μαρινάκη στον Αυγενάκη για να εισακουστούν αιτήματα αναβολής αγώνων του Παναθηναϊκού.

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Γιάννη Αλαφούζο αυτά φαίνονται παράξενα. Ετσι είναι ο Γιάννης, μην αγαπήσει και μη μισήσει άνθρωπο. Στο παρελθόν είχε δώσει εντολή στη διεύθυνση του σταθμού να εξαφανίσει απ’ τη δημοσιότητα ένα δύσμοιρο βουλευτή της ΝΔ από την Καστοριά. Οταν κάποια στιγμή τον ρώτησαν γιατί, απάντησε ότι τον είχε σκουντήσει σε μια κοινωνική εκδήλωση και δεν του ζήτησε συγγνώμη.

Ο Αρης Πορτοσάλτε έλεγε στο παρελθόν ότι είναι από τους λίγους που καταλαβαίνουν και χειρίζονται τον Αλαφούζο. Το μόνο πρόβλημα, όπως έλεγε, ήταν ότι έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα για να κουνάει το κεφάλι με συγκατάβαση στα κατάλληλα σημεία της κουβέντας.

Στον Αρη Πορτοσάλτε εξομολογήθηκε πρόσφατα ο Αδωνης Γεωργιάδης ότι όπου να ’ναι τελειώνει η υπόθεση της Novartis γι’ αυτόν. Φαίνεται όμως να αρχίζει άλλη. Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε κατάλογος επαφών που είχε ο Υπανάπτυξης με επενδυτές. Τώρα γιατί ένας κατάλογος με επενδυτές εξόργισε τον Μητσοτάκη δεν είναι της παρούσας ανάλυσης.

Την επιστημονική αρτιότητα της δημοσκοπικής Opinion Poll που εξετάζει η εξεταστική της Βουλής υποστήριξε ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ζητώντας σχεδόν συγγνώμη για όσα είχε πει. Το σχόλιο σοφού γέροντα στην Κουμουνδούρου που διάβασε την αναδίπλωση του Νικολακόπουλου ήταν ότι «ο Ηλίας Νικολακόπουλος είναι ο Παύλος Τσίμας των δημοσκοπήσεων. Είναι πάντα αδιάβροχος και μερικές φορές ανάδοχος». Φαντάζομαι με το «ανάδοχος» να εννοεί ότι αποτελεί τον νονό των μεγάλων δημοσκοπήσεων.

Βαρυσήμαντο άρθρο-μανιφέστο και παρέμβαση έγραψε ο Σωτήρης Βαλντέν για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Για όσους δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο Βαλντέν, υπήρξε πυρηνικό μέλος της μεγάλης σημιτικής οικογένειας και αυτή την περίοδο ακολουθώντας την τροχιά Μπίστη δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ. Στο άρθρο ο Βαλντέν ζητά συναίνεση με τον Μητσοτάκη, μετριοπάθεια και, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί τον Τσίπρα για ηγεμονισμό. Είναι γνωστό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια κουλτούρα δημοκρατίας. Υπομονή δεν υπάρχει και σε λίγο ούτε κόμμα. Δεν θα είναι και ο Μπίστης για να κλείσει την πόρτα.

Ο Θανάσης και το τεφλόν

Με εξαίρεση ίσως τον έβδομο όροφο στην Κουμουνδούρου, όπου στεγάζεται το γραφείο του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, στους υπόλοιπους ορόφους τις τελευταίες μέρες έχει επέλθει μια κάποια αναστάτωση. Αιτία είναι η ανακοίνωση ότι ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσεκούρας ανέλαβε τη διεύθυνση του φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ σάιτ ieidiseis.gr. O Θ. Τσεκούρας έχει γράψει χιλιόμετρα στη δημοσιογραφία, στο «Εθνος» του Μπόμπολα, το TheTOC της Ελλης Στάη και τα τελευταία χρόνια στο «Πρώτο Θέμα». Γιατί λοιπόν τόση μουρμούρα στην Κουμουνδούρου, όπου τον αποκαλούν μάλιστα «τεφλόν»; Η αλήθεια είναι πως ο Θανάσης έχει γράψει μερικά άρθρα στα οποία περνάει γενεές δεκατέσσερεις τον Τσίπρα, με ειρωνικά σχόλια και κακεντρεχείς συγκρίσεις με τον Κώστα Καραμανλή τον οποίο συγκρίνει με τον Τσίπρα στο θέμα των φονικών πυρκαγιών. Το απόσπασμα όμως που κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό στα πολυάσχολα τηλέφωνα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό από άρθρο με τίτλο «Το τεφλόν του Τσίπρα» όπου ο Τσεκούρας γράφει: «Ο Αλέξης Τσίπρας εκπροσωπεί άριστα πλέον το μοντέλο του “πρωθυπουργού-τεφλόν”. Τίποτα δεν “κολλάει” πάνω του. Είναι ικανός να μετασχηματίζεται αδιάκοπα και με ταχύτητες που ουδείς μπορεί να τις παρακολουθήσει». Εξού λοιπόν το παρατσούκλι «τεφλόν» για τον καλό δημοσιογράφο, που τώρα το αντιστρέφουν ως χαρακτηρισμό για τον ίδιο. Δεν κολλάει, λένε, ο Θανάσης.

Με γεια σου, Πέτσα

Παρήλθε ο καιρός που ο Στέλιος Πέτσας, αναγκασμένος από τη βάσανο του εγκλεισμού, κουρευόταν μπροστά στην κάμερα και ξεσκονιζόταν από τον Νίκο Ευαγγελάτο. Αφού ανέλαβε τη βρόμικη εκστρατεία εξαγοράς των μέσων ενημέρωσης και εμφανίστηκε λουδοβικότερος του Λουδοβίκου με τον αποκλεισμό του Documento, ήρθε η ώρα να πληρώσει. Η προσπάθεια της ΝΔ να τον προστατεύσει με το να μην τον καλεί στην επιτροπή της Βουλής δεν έχει αποτέλεσμα. Ο Πέτσας είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης αξίωσε από τον Μητσοτάκη να βγει ανακοίνωση για την αποκάλυψη του εγγράφου της διαφημιστικής Initiative από το Documento που δείχνει πως ο ίδιος έχει καταρτίσει τη λίστα. Η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση για να τον ικανοποιήσει, αλλά ο Πέτσας γνωρίζει ότι υπάρχει πλέον ομολογία ποινικών του ευθυνών. Με γεια σου, Στέλιο, το κούρεμα.

quiz

Ποιο νεαρό σε ηλικία υφυπουργό θέλει οπωσδήποτε να φάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί του έχουν μεταφέρει ότι δεν ανήκει πλέον στον ίδιο αλλά σε ναυτιλιακό γραφείο του Πειραιά;

Το… φιλελεύθερο «Βήμα»

Η κόντρα μεταξύ των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα» και «Βήμα» ξεκινάει από την εποχή ακόμη που στο τιμόνι του ΔΟΛ ήταν ο Σταύρος Ψυχάρης. Οι δυο εφημερίδες δεν διεκδικούν μόνο το ίδιο αναγνωστικό κοινό αλλά και το μεγάλο κομμάτι της διαφημιστικής πίτας. Γι’ αυτό και ο πόλεμος για την πρωτιά είναι ανελέητος. Οι εφημερίδες «μπαίνουν μέσα» οικονομικά εξαιτίας της έκδοσης πολλών ένθετων που πρέπει να εκδίδουν για να «πουλάνε». Προσπαθούν όμως να ρεφάρουν διεκδικώντας το μεγάλο κομμάτι της διαφήμισης μέσω της πρωτιάς. Τη μάχη εδώ και χρόνια κερδίζει το «Πρώτο Θέμα». Να όμως που ξαφνικά έγινε η ανατροπή και το «Βήμα» πέρασε ξαφνικά πρώτο. Η πρωτιά του «Βήματος» προκάλεσε απορίες στην αγορά, αφού δεν υπήρξε κάποιο δυνατό θέμα που να δικαιολογεί την αλλαγή σκυτάλης στην πρώτη θέση. Και οι υποψίες έπεσαν στον συνήθη ύποπτο, την εταιρεία διανομής Τύπου Αργος. Και για να ακριβολογούμε στον Γιάννη Κουρτάκη, αυτό τον ακάματο εργάτη της δημοσιογραφίας που κατάφερε παρότι άγνωστος σχετικά στο επάγγελμα να γίνει και εκδότης και μέτοχος της εταιρείας Αργος. Στους ελέγχους λοιπόν που έγιναν (δεν ήταν ακριβώς έλεγχοι ούτε όταν προέκυψαν αποτελούσαν μια ήρεμη διαδικασία που συνήθως αποκαλούμε έλεγχο) αποκαλύφθηκε πως στην κυκλοφορία του «Βήματος» το πρακτορείο πρόσθετε και την κυκλοφορία της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Δεν μιλάμε για την εφημερίδα του Θανάση Μαυρίδη που άνοιξε και έκλεισε αφού εισέπραξε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε… πετσόσημα, αλλά για τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου. Τώρα πώς το Αργος κατάφερε να πετύχει την ένωση Ελλάδας και Κύπρου, που ιστορικά υπήρξε ανέφικτη, μέσα από την άθροιση της κυκλοφορίας του «Βήματος» με τον «Φιλελεύθερο» είναι άγνωστο. Εγινε λάθος, είπαν οι υπεύθυνοι του Αργους, γιατί ο «Φιλελεύθερος» στην Κύπρο αναδημοσιεύει θέματα από το «Βήμα» κατόπιν συμφωνίας, οπότε κάποιος δαίμων της διανομής τα έκανε κόλαση. Τώρα γιατί κάποιοι κατηγορούν εμμονικά τον Κουρτάκη θα σας γελάσω. Εχει γίνει συνήθεια μάλλον για ό,τι σχετίζεται με τον Μαρινάκη να κατηγορούν τον Κουρτάκη. Ή μήπως το αντίθετο;

Διαβάστε επίσης

Ποιοι μισούν τον Γεραπετρίτη

Να ανταλλάξουμε τα αρχαία ή τον Μητσοτάκη;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter