«Δεν έπεσε η Μαριούπολη» λέει το Κίεβο – Έξι νεκροί από τις επιθέσεις στο Λβιβ

«Δεν έπεσε η Μαριούπολη» λέει το Κίεβο – Έξι νεκροί από τις επιθέσεις στο Λβιβ

«Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους» ήταν η απάντηση του Ουκρανού πρωθυπουργού, Ντένις Σμίχαλ, στο τελεσίγραφο των Ρώσων για παράδοση ή θάνατο, στην Μαριουπόλη.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Σμίχαλ είπε ότι η Μαριούπολη «δεν έπεσε» παρά το τελεσίγραφο της Ρωσίας για την παράδοσή της και οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις εκεί θα «πολεμήσουν μέχρι τέλους».

Την ίδια ώρα, στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal στην Μαριούπολη, υπάρχουν εκτός από Ουκρανούς στρατιώτες και πολλοί άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας της πόλης, Μιχαήλ Βερσίνιν, περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στη Μαριούπολη, η οποία πριν τον πόλεμο μετρούσε περίπου 400.000 κατοίκους.

Στο μεταξύ, νεκροί και τραυματίες καταγράφονται από τα τέσσερα πλήγματα που δέχθηκε από αέρος το πρωί η πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με ανάρτηση τού εκεί περιφερειακού διοικητή. Όπως αναφέρει ο ίδιος με μηνυμά του στο Telegram, έχουν ήδη σκοτωθεί έξι άνθρωποι και τραυματιστεί άλλοι οκτώ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται κι ένα παιδί και ότι πρόκειται για προσωρινό μόνο απολογισμό από τις ρωσικές οβίδες που χτύπησαν το Λβιβ τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Δευτέρας.

Επίσης, τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οδικώς από την πόλη Κρεμίνα στην ανατολική περιφέρεια Λουχάνσκ κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης, όπως σημειώνει ο περιφερειάρχης Σέρχι Γκαϊντάι σε ανάρτησή του στο Telegram.

Διαβάστε επίσης:  Ουκρανία: Η Ρωσία θέλει τη Μαριούπολη με «κάθε κόστος» – Ο Ζελένσκι επικρίνει τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις όπλων

Τέλος, ανεπιβεβαίωτες ως προς την αυθεντικότητά τους φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο twitter δείχνουν τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου Moskva λίγο πριν βυθιστεί στη Μαύρη Θάλασσα. Aξίζει να σημειωθεί πως παραμένει άγνωστη η τύχη των μελών του πληρώματος του Moskva, με τους αριθμούς να ποικίλουν από 500 μέχρι 700 μέλη.

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter