Οι προτάσεις της εβδομάδας από το Docville

Οι προτάσεις της εβδομάδας από το Docville

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου με αγαπημένα τραγούδια

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στήνει και φέτος το καλοκαίρι μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί». Μαζί του στην περιοδεία, που αυτή την εβδομάδα κάνει στάση στο Ηράκλειο της Κρήτης, είναι η Βίκυ Καρατζόγλου, μια από τις νεότερες λαϊκές φωνές, και ο Βύρων Τσουράπης, πιστός συνοδοιπόρος του τα τελευταία χρόνια στις ζωντανές εμφανίσεις του.

INFO Θέατρο Τεχνόπολις (Ηράκλειο Κρήτης), 21/8, 21.30

Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης

Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, το οποίο φέτος διοργανώνεται για ενδέκατη φορά, είναι ένα διεθνές φεστιβάλ πενθήμερης διάρκειας που πραγματοποιείται στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα. Κάθε χρόνο περισσότεροι από εβδομήντα Ελληνες και διεθνείς ποιητές συμμετέχουν στη διοργάνωση παράλληλα με μουσικά δρώμενα και έκθεση εικαστικής τέχνης. Η φετινή θεματική είναι η αγάπη. Φέτος, επίσης, θα γιορταστούν τα δέκα χρόνια του περιοδικού «Θράκα».

INFO 21-25/08

Σύμπραξη τριών στην Κεφαλονιά

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μάρθα Φριντζήλα και η Μαρία Παπαγεωργίου συναντιούνται επί σκηνής στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς για να παρουσιάσουν τραγούδια που έλκουν την καταγωγή τους από την επτανησιακή καντάδα. Η συναυλία θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της επετείου των εβδομήντα χρόνων από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί το 1953. Τραγούδια συνθετών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης –ο οποίος έζησε κάποια από τα παιδικά του χρόνια στην Κεφαλονιά–, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Μπαγιαντέρας θα σμίξουν με τις αυθεντικές επτανησιακές καντάδες.

INFO Δημοτικό Στάδιο «Ανδρέας Βεργωτής», Αργοστόλι, Κεφαλονιά, 22/8, 21.00

«Το τέλος της μικρής μας πόλης» στα Μερκούρεια

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων τιμά τα 110 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Ελληνα συγγραφέα και αντιστασιακού Δημήτρη Χατζή μεταφέροντας στη σκηνή το «Τέλος της μικρής μας πόλης», μιας από τις σημαντικότερες ελληνικές συλλογές διηγημάτων, σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση. Το χιούμορ, η σάτιρα και η πρωτότυπη ζωντανή μουσική γίνονται όπλο του θιάσου για να μας αφηγηθεί την ιστορία του τέλους μιας πόλης όπως τη γνώρισαν οι ήρωες του διηγήματος. Ο «ντόπιος και ευυπόληπτος πολίτης» Τσιάγαλος θεωρεί αντίπαλό του τον «ξενομερίτη και μυστήριο» Σπούργο χωρίς να αντιλαμβάνεται πως το μέλλον καθορίζεται από αλλού. Η παράσταση αναδεικνύει ένα τέλος που επανέρχεται ασταμάτητα. Σκηνοθεσία – σκηνογραφία: Ορέστης Τάτσης. Παίζουν: Αρης Τσαμπαλίκας, Γιάννης Κοτσαρίνης, Στάθης Κόκκορης, Γιάννης Κοντός, Αντώνης Χρήστου, Βασίλης Λαγδάς.

INFO Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», 21/8, 21.00

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter