Οι ταινίες της ημέρας: Ο Αστακός, του Γιώργου Λάνθιμου, Monster και το ριμέικ του θρίλερ «Η προφητεία»

Οι ταινίες της ημέρας: Ο Αστακός, του Γιώργου Λάνθιμου, Monster και το ριμέικ του θρίλερ «Η προφητεία»

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου, προβάλλεται το «Monster» η πραγματική ιστορία της Αιλίν, μιας ιερόδουλης που σκότωνε τους πελάτες της, ο «Αστακός» όπου απέσπασε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών του 2015 και το ριμέικ του κλασικού θρίλερ «Η Προφητεία».

Monster/ 22.15- ERT1

Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία και τους διαδοχικούς φόνους που πραγματοποιεί η Αιλίν (Σαρλίζ θερόν), μια γυναίκα -πόρνη του πεζοδρομίου που μετατρέπεται σε στυγνό δολοφόνο, για να εξασφαλίζει  χρήματα, ώστε να κρατά κοντά της το μοναδικό ίσως άτομο που η ίδια αισθάνθηκε να της παρέχει τόσο πολύ  αγάπη, αποδοχή και συναισθηματική κάλυψη.

Η ίδια, προδομένη από την ζωή και από άθλιες οικογενειακές συνθήκες, αναγκάζεται να εκπορνευτεί από μικρή ηλικία, αναζητώντας  σε κάποιον από τους πληρωμένους εραστές της, αυτόν που θα την οδηγούσε στο δρόμο της επιτυχίας και της δημοσιότητας. Μάταια, όμως. Όντας στο χείλος του γκρεμού οικονομικά και ψυχολογικά, εντελώς απελπισμένη από την παντελή έλλειψη αγάπης και ενδιαφέροντος στη ζωή της, γνωρίζει τη Σελμπυ (Κριστίνα Ρίτσι), ενα μικροσκοπικό κορίτσι που θέλει να ξεφύγει από τον κλοιό μιας τυπικής, συντηρητικής Αμερικανικής οικογένειας. Οι δύο γυναίκες θα έρθουν πολύ κοντά και θα αποφασίσουν να μείνουν μαζί, αναζητώντας μια διέξοδο στις ζωές τους.

Όμως η επιστροφή στην πορνεία για την Αιλίν προκειμένου να διατηρήσει την σχέση τους και ένα απρόβλεπτο γεγονός, θα οδηγήσουν σε μια αιματηρή σειρά δολοφονιών.

Σκηνοθεσία: Πάτι Τζένκινς

Ηθοποιοί: Σαρλίζ Θερόν, Κριστίνα Ρίτσι, Μπρους Ντερν

* Η ταινία χάρισε στην Σαρλίζ Θερόν το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

 

Η Προφητεία/ ALPHA- 01:45

Η Κάθριν και ο Ρόμπερτ είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που περιμένει το πρώτο του παιδί. Όταν, όμως, κατά τη διάρκεια της γέννας το μωρό πεθαίνει ο Ρόμπερτ αποφασίζει, εν αγνοία της Κάθριν, να υιοθετήσει ένα άλλο νεογέννητο. Στην πορεία και ενώ όλα κυλούν ήσυχα, θα αποκαλυφθεί κάτι που θα κλονίσει τον ίδιο, καθώς ανακαλύπτει πως ο θετός γιος του έχει δαιμονικές δυνάμεις και ξεκινάει έναν αγώνα να σώσει τον εαυτό του, αλλά και τη γυναίκα του. Θα τα καταφέρει;

Σκηνοθεσία: Τζον Μουρ

Ηθοποιοί: Λιβ Σράιμπερ, Τζούλια Στάιλς, Σέιμους Ντάβεϊ Φιτζπάτρικ, Πρέντρακ Μπζέλακ

Ο Αστακός/ CINOBO

Μετά τον χωρισμό του, ο Ντέιβιντ μεταφέρεται σε ένα ξενοδοχείο, του οποίου οι φιλοξενούμενοι είναι υποχρεωμένοι μέσα σε 45 μέρες να βρουν ερωτικό σύντροφο. Αν δεν τα καταφέρουν, μετατρέπονται σε ένα ζώο της επιλογής τους. Ο Ντέιβιντ επιλέγει -αν δεν τα καταφέρει- να γίνει αστακός. Ωστόσο, δεν αντέχει τη διαμονή στο ξενοδοχείο αυτό και το σκάει. Πηγαίνει στο δάσος και γίνεται μέλος των Μοναχικών, στους οποίους απαγορεύεται να έχουν ερωτικούς συντρόφους. Εκείνος όμως ερωτεύεται μια γυναίκα και οι δυο τους προσπαθούν να μη γίνουν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Ηθοποιοί: Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Λέα Σεϊντού, Τζον Σι Ράιλι, Μπεν Γουίσοου, Αγγελική Παπούλια

*Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών του 2015 και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου στα 89α βραβεία της Ακαδημίας

*Box Office: 15.6 εκατομμύρια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter