Οι ταινίες της ημέρας στην TV: Αγκάθα Κρίστι, Mad Max και η Μαριόν Κοτιγιάρ στο «Ένα αγγελικό πρόσωπο»

Οι ταινίες της ημέρας στην TV: Αγκάθα Κρίστι, Mad Max και η Μαριόν Κοτιγιάρ στο «Ένα αγγελικό πρόσωπο»

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουνίου, προβάλλεται το ριμέικ του κλασικού έργου της Αγκάθα Κρίστι Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές, η 4η προσθήκη στη σειρά ταινιών δράσης Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής και μια εκπληκτική ερμηνεία από την Μαριόν Κοτιγιάρ στο κοινωνικό Ένα Αγγελικό Πρόσωπο.

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές (Murder on the Orient Express) /STAR-21:00

Ο διάσημος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό επιβιβάζεται στο Οριάν Εξπρές από Κωνσταντινούπολη, με την ελπίδα ενός ξεκούραστου ταξιδιού. Η αμαξοστοιχία, όμως, εκτροχιάζεται μετά από χιονοθύελλα στις Άλπεις, την ίδια μέρα που ένας από τους επιβάτες δολοφονείται. Φυσικά, ο Πουαρό καλείται να βρει τον ένοχο ανάμεσα στους 13 επιβάτες.

Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα

Ηθοποιοί: Κένεθ Μπράνα, Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζούντι Ντεντς, Πενέλοπε Κρουζ

* Το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρέςείναι αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, που εκδόθηκε από τον αγγλικό εκδοτικό οίκο “Collins – Crime Club” την 1η Ιανουαρίου του 1934.

* Το μυθιστόρημα είναι εμπνευσμένο από την ιστορία της υπόθεσης απαγωγής του μωρού του διάσημου αεροπόρου Τσαρλς Λίντμπεργκ, μιας υπόθεσης που είχε συγκλονίσει τότε όλον τον κόσμο.

https://youtu.be/YwsRAYFYwsA

Ένα Αγγελικό Πρόσωπο/ ΕΡΤ2-22:00

Η Μαρλέν είναι μια γυναίκα που δεν ψάχνει δουλειά, που δεν χτίζει το μέλλον, που ζει την κάθε μέρα ευκαιριακά χωρίς να ανησυχεί αν η κάθε πράξη της σήμερα γκρεμίζει το αύριο και που αναζητά με αγωνία σε κάθε σκηνή ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι κρασί, δίχως να θέτει σε προτεραιότητα τις ανάγκες της κόρης της, Ελι. Ακόμα και όταν τρομάζει ότι η κόρη της πρόκειται να πηδήξει από το μπαλκόνι ή ανησυχεί ότι η Πρόνοια πρόκειται τελικά να την απομακρύνει από την κηδεμονία της, οι πράξεις της δείχνουν μια ανευθυνότητα που μαρτυρά όχι απλά ότι δεν είναι κατάλληλη για μητέρα αλλά και ότι αποτελεί πηγή κινδύνου και για την ίδια αλλά και για το παιδί της.

Όταν η Μαρλέν εξαφανίζεται ύστερα από μια ακόμη αποτυχημένη απόπειρα γάμου, η Ελι απομένει μόνη με το φάντασμα της παρουσίας της μητέρας της, με τον απόηχο των συνηθειών της και με τα πρότυπα συμπεριφοράς που έβλεπε καθημερινά να παγιώνονται μπροστά στα μάτια της. Η μικρή Έλι ανακαλύπτει από την αρχή έναν ενήλικο κόσμο, έναν κόσμο που περιλαμβάνει το ποτό, την απότομη συμπεριφορά και την συνεχή αναζήτηση ενός είδους αγάπης. Η συνέχεια σίγουρα δεν πρόκειται να είναι αγγελικά πλασμένη.

Σκηνοθεσία: Βανέσα Φίλο

Ηθοποιοί: Μαριόν Κοτιγιάρ, Αιλίν Ακσού – Ετέξ, Αλμπάν Λενουάρ

https://youtu.be/h_uVepjeZQo 

Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής (Mad Max: Fury Road)/STAR-00:30

Η ταινία μάς μεταφέρει σ’ ένα αποτρόπαιο μέλλον, όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων. Ο Μαξ Ροκατάνσκι θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την Αυτοκράτειρα Φουριόζα, που δραπετεύει με την συμμορία της, με προορισμό την Πράσινη Γη.

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ

Ηθοποιοί: Τομ Χάρντι, Σαρλίζ Θερόν, Νίκολας Χολτ, Χιου Κιζ-Μπερν, Τζος Χέλμαν, Νέιθαν Τζόουνς, Ζόι Κράβιτς, Ρόζι Χάντινγκτον-Γουάιτλι, Αμπι Λι

* Η ταινία κατάφερε να αποσπάσει έξι βραβεία Όσκαρ το 2016. Συγκεκριμένα, τα βραβεία Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Καλύτερων Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ, Καλύτερου Ηχητικού Μοντάζ και Καλύτερου Μιξάζ

https://youtu.be/lZyKkvRbj5g

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter