Οι ταινίες της ημέρας στην TV: Γιώργος Λάνθιμος, Υπόθεση Καρλίτο και το ντοκιμαντέρ A Murder in the Park

Οι ταινίες της ημέρας στην TV: Γιώργος Λάνθιμος, Υπόθεση Καρλίτο και το ντοκιμαντέρ A Murder in the Park

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου, προβάλλεται ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού που πήρε το Βραβείο Σεναρίου στις Κάννες, το γκανγκστερικό Υπόθεση Καρλίτο και το βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Άλστορι Σάιμον, ο οποίος φυλακίστηκε για μια διπλή δολοφονία που δεν είχε κάνει, ενώ ο πραγματικός ένοχος αθωώθηκε στο ντοκιμαντέρ A Murder in the Park.

Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού/ ΕΡΤ2 – 22.00

Ο Στίβεν είναι ένας διαπρεπής καρδιοχειρουργός, παντρεμένος με την Ανα, μία καταξιωμένη οφθαλμίατρο. Είναι ευκατάστατοι και ζουν ευτυχισμένοι με τα δύο τους παιδιά, τη δεκατετράχρονη Κιμ και τον δωδεκάχρονο Μπομπ. O Στίβεν έχει αναπτύξει φιλική σχέση με τον Μάρτιν, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, το οποίο μοιάζει να έχει υπό την προστασία του. Τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή όταν ο γιατρός συστήνει τον Μάρτιν στην οικογένεια του, αναστατώνοντας τον κόσμο τους, ενώ ο ίδιος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια ασύλληπτη θυσία και τον κίνδυνο να χάσει τα πάντα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Ηθοποιοί: Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Μπάρι Κέγκαν, Ράφι Κάσιντι

* Η ταινία έλαβε το βραβείο σεναρίου στο 70ό φεστιβάλ των Καννών, ενώ ήταν υποψήφια και για τον Χρυσό Φοίνικα.

*Στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου ήταν υποψήφια σε τρεις κατηγορίες: σκηνοθέτη, σεναριογράφου και Α’ Ανδρικού Ρόλου (Κόλιν Φάρελ).

Υπόθεση Καρλίτο / STAR – 01.30

O Kαρλίτο Μπριγκάντε αποφυλακίζεται μετά από 5 χρόνια στη φυλακή και ορκίζεται να ζήσει σαν απλός πολίτης από εδώ και πέρα. Τα ξαναφτιάχνει με την αγαπημένη του, αλλά οι παλιοί…συνεργάτες του δεν τον αφήνουν σε ησυχία. Ο ανιψιός, ο δικηγόρος του και ένας παλιός του φίλος προσπαθούν να τον μπλέξουν πάλι με τον νόμο. Αποφασίζει να φύγει στην Φλόριντα και να αρχίσει μια καινούρια ζωή, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει…

Σκηνοθεσία: Μπρ.ντε Πάλμα

Ηθοποιοί: Αλ Πατσίνο, Πηνελόπη Αν Μίλερ, Σον Πεν

/ Alpha – 01.15

Ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Άλστορι Σάιμον, ο οποίος εξέτισε ποινή φυλάκισης στις φυλακές του Ιλινόις για μια διπλή δολοφονία, που ποτέ δεν είχε κάνει, ενώ ο πραγματικός ένοχος Άντονι Πόρτερ αθωώθηκε.

Σκηνοθεσία: Σον Ρεχ, Μπράντον Κίμπερ

Ηθοποιοί: Ντέξτερ Χάμμετ, Τζόζεφ Άλεξ, Τζέισον Πάτρικ, Ντένι Κατσιλιόνε

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter