Οι ταινίες της ημέρας στην TV: Ποιητικός Ταρκόφσκι, αιρετικός Λαρς φον Τρίερ και το θρίλερ «Το Νεκρό Κορίτσι»

Οι ταινίες της ημέρας στην TV: Ποιητικός Ταρκόφσκι, αιρετικός Λαρς φον Τρίερ και το θρίλερ «Το Νεκρό Κορίτσι»

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου, προβάλλεται το κύκνειο άσμα του Αντρέι Ταρκόφσκι Η Θυσία, η ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου στο Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ και το θρίλερ μυστηρίου Το Νεκρό Κορίτσι.

Η Θυσία/ Βουλή – 22.00

Τα γενέθλια του Αλεξάντερ, ενός δημοσιογράφου, συγγραφέα και κριτικού θεάτρου και λογοτεχνίας που ζει με την οικογένειά του σ’ ένα σπίτι στη μέση του πουθενά σημαδεύονται από την είδηση πως επίκειται πυρηνικός πόλεμος. Εκείνος κυριευμένος από τον φόβο προσεύχεται για πρώτη φορά στη ζωή του και υπόσχεται στον Θεό ότι θα θυσιάσει ό,τι είναι πολύτιμο γι’ αυτόν προκειμένου να σωθεί η ανθρωπότητα από την ολοκληρωτική αυτή καταστροφή. Όταν ξυπνάει την επόμενη μέρα, συνειδητοποιεί ότι όλα είναι όπως πριν. Ο Θεός έχει δεχτεί την προσφορά του και εκείνος τηρώντας την υπόσχεσή του πραγματοποιεί τη θυσία του. Καίει το σπίτι του, εγκαταλείπει την οικογένειά του, στερείται το παιδί του και βυθίζεται στη σιωπή και την τρέλα.

*Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάιο του 1986 στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, όπου και απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία: το Μέγα βραβείο Επιτροπής, το Βραβείο της FIPRESCI, το Οικουμενικό Βραβείο και το Βραβείο Καλλιτεχνικής Συνεισφοράς για τον θρυλικό φωτογράφο Sven Nykvist.

Σκηνοθεσία: Αντρέι Ταρκόφσκι, Σενάριο: Αντρέι Ταρκόφσκι

Ηθοποιοί: Ερλαντ Γιόζεφσον, Σούζαν Φλίτγουντ, Αλαν Εντβαλ, Σβεν Γουόλτερ

Το Νεκρό Κορίτσι/ ΕΡΤ2 – 22.00

Μια κοπέλα που ζει σχεδόν σαν φυλακισμένη στο σπίτι της, μαζί με την τυραννική και αθυρόστομη μάνα της, ανακαλύπτει το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Μια καταθλιπτική ιατροδικαστής πιστεύει πως το πτώμα ανήκει στην εξαφανισμένη αδελφή της. Μια σύζυγος που ζει στην ψευδαίσθηση της θρησκευτικής της πίστης και στο περιθώριο του γάμου της ανησυχεί πως ο άντρας της δολοφονεί νεαρές γυναίκες και κρύβει τα ίχνη στις αποθήκες τους.

Η μητέρα της νεκρής ξετυλίγει το κουβάρι του τέλους της κόρης της με τη βοήθεια μιας φίλης της. Οι ζωές όσων σχετίζονται μαζί της αποκαλύπτουν μια αθέατη καθημερινότητα στα προάστια του Λος Άντζελες.

Σκηνοθεσία: Κάρεν Μόνκριφ

Ηθοποιοί: Τόνι Κολέτ, Ρόουζ Μπερν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Μπρίτανι Μέρφι

Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ/ ΕΡΤ2 – 01.00

ΗΠΑ, δεκαετία του ’70. Παρακολουθούμε τον εξαιρετικά ευφυή Τζακ για ένα διάστημα 12 ετών και γινόμαστε «αυτόπτες μάρτυρες» των πέντε δολοφονιών-οροσήμων που διέπραξε, οι οποίες καθόρισαν την εξέλιξή του ως κατά συρροή δολοφόνο. Βλέπουμε τα τεκταινόμενα από την οπτική γωνία του Τζακ. Ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται πως από μόνη της, κάθε δολοφονία είναι ένα έργο τέχνης.

Σκηνοθεσία: Λαρς φον Τρίερ

Ηθοποιοί: Ματ Ντίλον, Μπρούνο Γκαντζ, Ούμα Θέρμαν, Ράιλι Κίου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter