Ολα του γάµου δύσκολα και για το ΚΚΕ

Ολα του γάµου δύσκολα και για το ΚΚΕ

Ο Περισσός βρέθηκε σε κλοιό επιθέσεων για τη στάση του στο ζήτηµα του γάµου και της τεκνοθεσίας οµόφυλων ζευγαριών, ιδιαίτερα από δυνάµεις της… αριστερής όχθης, µετά τη δηµοσίευση της απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ και την επίσηµη ανακοίνωση ότι θα καταψηφίσει το νοµοσχέδιο. Κατηγορούν το ΚΚΕ για συντηρητικές και αναχρονιστικές απόψεις που υποκρύπτουν οµοφοβία, για σύµπλευση µε την εκκλησία περί «πυρηνικής οικογένειας» κ.ά.

Αναµένεται ότι οι επιθέσεις θα κορυφωθούν µε δεδοµένο ότι το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου θα γίνει η ψηφοφορία στην ολοµέλεια της Βουλής. Πάντως το ΚΚΕ επιµένει ότι το µείζον είναι η εµπορευµατοποίηση της ιατρικώς υποβοηθούµενης αναπαραγωγής και της παρένθετης κύησης και το νοµοσχέδιο ουσιαστικά τροφοδοτεί παραπέρα την εµπορευµατοποίηση της διαδικασίας απόκτησης παιδιών, την τεκνοποίηση και την τεκνοθεσία. Μένει να φανεί αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην κοινοβουλευτική οµάδα του ΚΚΕ, που µπορεί να εκφραστούν µε αποχή (απουσίες από την ονοµαστική ψηφοφορία).

Πάντως τα στελέχη του ΚΚΕ πρωτοστατούν στο δυνάµωµα του πανεργατικού µετώπου κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Το µήνυµα του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ∆ηµήτρη Κουτσούµπα από τα µπλόκα των αγροτών είναι ότι «η πραγµατική αντιπολίτευση γίνεται στους δρόµους του αγώνα». Ηδη φουντώνουν οι αντιδράσεις των φοιτητών κατά των ιδιωτικών πανεπιστηµίων, ενώ δεκάδες εργατικά κέντρα, οµοσπονδίες και πρωτοβάθµια σωµατεία έχουν αποφασίσει απεργία για τις 28 Φλεβάρη µε συνθήµατα «Στοπ στην ακρίβεια» – «Τώρα συλλογικές συµβάσεις και αυξήσεις µισθών!». Π.Μπ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter