Ολυμπία Τελιγιορίδου: H επίκληση του απορρήτου παραδοχή Μητσοτάκη για σχέση Μαξίμου-ΕΥΠ-Predator

Την σχέση του απορρήτου που επικαλείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με την χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator και τον ρόλο της υπό τον πρωθυπουργικό έλεγχο ΕΥΠ αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αναδεικνύει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η ίδια και η ΕΥΠ δεν έχουν σχέση με το Predator. Αφού το Predator είναι μια «ιδιωτική πρωτοβουλία» που παρακολουθεί την μισή Ελλάδα, γιατί πρέπει η συνεδρίαση της βουλής να είναι απόρρητη;» επισημαίνει μεταξύ άλλων η κα. Τελιγιορίδου και καταλήγει τονίζοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά παραδέχονται ότι το Predator ήταν συνδεδεμένο με την ΕΥΠ και το γραφείο του πρωθυπουργού που έχει  με νόμο της εποπτεία της ΕΥΠ».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου:

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η ίδια και η ΕΥΠ δεν έχουν σχέση με το Predator.

Αφού το Predator είναι μια «ιδιωτική πρωτοβουλία» που παρακολουθεί την μισή Ελλάδα, γιατί πρέπει η συνεδρίαση της βουλής να είναι απόρρητη;

Γιατί η κυβέρνηση προστατεύει με το απόρρητο κάποιους ιδιώτες που παρανομούν με παράνομες υποκλοπές;

Με την επίκληση του απορρήτου η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά παραδέχονται ότι το Predator ήταν συνδεδεμένο με την ΕΥΠ και το γραφείο του πρωθυπουργού που έχει  με νόμο της εποπτεία της ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης:

Επιτροπή Θεσμών: Αποκλειστικό υπεύθυνο των «νόμιμων επισυνδέσεων» κατέστησε τον Κοντολέοντα ο Δημητριάδης

Δεν προσήλθαν στην Επιτροπή Θεσμών Μπίτζιος, Λαβράνος και Ντίλιαν – Εν κρυπτώ ακρόαση Δημητριάδη επιβάλλει η ΝΔ