Όμιλος Olympia: Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος στο «τιμόνι» του από το 2024

Όμιλος Olympia: Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος στο «τιμόνι» του από το 2024

Τον Ανδρέα Αθανασόπουλο επέλεξε ο όμιλος Olympia για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, με ανάληψη καθηκόντων από τις 2 Ιανουαρίου 2024.

Οι παγκόσμιες επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά στον πολυδιάστατο χώρο της αποθήκευσης ενέργειας, στο omnichannel retail και στον χώρο των εφαρμογών λογισμικού, που αποτελούν περιοχές αιχμής για τον όμιλο, καθιστούν απαραίτητη την περαιτέρω επαγγελματική ενδυνάμωσή του.

Ειδικά στον χώρο της ενέργειας οι εξελίξεις είναι ταχύτατες και ο όμιλος, που είναι παγκόσμιος πρωταγωνιστής στις βιομηχανικές μπαταρίες για βαριά ηλεκτρικά οχήματα, έχει φιλοδοξίες για επέκταση σε όλη την αλυσίδα αξίας και ειδικά στην παραγωγή μπαταριών λιθίου για αποθήκευση ενέργειας στην Ευρώπη και την Αμερική.

Με τη συγκεκριμένη προσθήκη ο όμιλος ενισχύει ουσιωδώς τα συστατικά της εταιρικής διακυβέρνησής του τοποθετώντας ως επικεφαλής του ομίλου έναν καταξιωμένο μάνατζερ ο οποίος θα συνεργαστεί στενά με το διοικητικό του συμβούλιο, κάτι που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη διεθνή παρουσία επιχειρηματικών ομίλων και διασφαλίζει την επιχειρηματική συνέχεια, ανεξάρτητα από τη μετοχική σύνθεση του ομίλου.

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος διαθέτει εκτενή εμπειρία εντός και εκτός Ελλάδος, πλέον των 24 ετών, στον τραπεζικό χώρο και στον χώρο της λιανικής και των επιχειρήσεων. Σε όλες τις αποστολές του έχει ηγηθεί του σχεδιασμού και υλοποίησης μεγάλης κλίμακας στρατηγικών σχεδίων οργανικής και μη-οργανικής ανάπτυξης.

Ο όμιλος Olympia είναι ένας διεθνής επενδυτικός όμιλος με σημαντικό μερίδιο συμμετοχών σε πέντε βασικές επιχειρήσεις: την SUNLIGHT Group Energy Storage Systems (αποθήκευση ενέργειας), το Public Group (λιανικό και ηλεκτρονικό εμπόριο), την SoftOne (λογισμικό ERP), την Westnet (διανομή προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας) και την Lamda Development (ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων). Με ιδρυτή τον Πάνο Γερμανό το 1980, η εταιρία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία και οδηγεί την ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επενδύσεων της. Ο όμιλος Olympia λειτουργεί ως επενδυτικό κεφάλαιο δημιουργίας επιχειρηματικών αξιών και ως συν-επενδυτής σε συνεργασία με κορυφαίους στρατηγικούς επενδυτές και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter