Ομόφυλα ζευγάρια: Φόβοι στο Μαξίμου για «γαλάζια» οργανωμένη αντίδραση και ενδυνάμωση Σαμαρά

Ομόφυλα ζευγάρια: Φόβοι στο Μαξίμου για «γαλάζια» οργανωμένη αντίδραση και ενδυνάμωση Σαμαρά

Το διήμερο των σεμιναρίων στους «γαλάζιους βουλευτές» μπορεί να έληξε, ωστόσο οι εντάσεις και οι ηχηρές αντιθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεχίζουν να αποτυπώνονται σε κάθε επίπεδο της δημόσιας σφαίρας. 

Συγκεκριμένα, από το Μαξίμου εκτιμούν ότι οι βουλευτές που θα στηρίξουν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, θα ξεπερνούν τους 100, όμως ο αριθμός των διαφωνούντων θα είναι ισχυρός. Μάλιστα εάν αυτό το ενδεχόμενο αποτυπωθεί και στο κοινοβούλιο θα αποτελεί ένα ισχυρότατο πολιτικό πλήγμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην «γραμμή» Σαμαρά και ο Θάνος Πλεύρης

Ενδεικτική ήταν και η στάση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, υπενθυμίζοντας παράλληλα, ότι η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει το 2018 την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι: «πρέπει να εξηγήσουμε γιατί αλλάζουμε θέση».

Παράλληλα, έντονη κριτική άσκησε και ο πρώην υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος σε αυτούς που «άλλαξαν» θέση χθες στο σεμινάριο, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν αλλάζει άποψη, «με την ευκολία που το κάνουν μερικοί». Το «καρφί» πήγαινε προς τον Μακάριο Λαζαρίδη, ο οποίος πείσθηκε από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν.

Το ερωτηματικό για Βορίδη

Ο μεγαλύτερος φόβος του Μαξίμου είναι η οργανωμένη καταψήφιση του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο, κάτι το οποίο θα διεύρυνε το χάσμα στην Νέα Δημοκρατία και θα συγκροτούσε ένα οργανωμένο μπλοκ γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαφοροποιείται σε κάθε στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτή την συνθήκη κρίνεται ως πολύ σημαντική και η στάση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο. Το ερώτημα είναι με ποιο τρόπο θα αποτυπωθεί η στάση του Βορίδη, καθώς εάν καταψηφίσει στην Βουλή, τότε όχι μόνο δεν υπερψηφίζει ένα νομοσχέδιο που έχει χαρακτηριστεί ως «προσωπικό στοίχημα» του πρωθυπουργού, αλλά ταυτόχρονα, δεν θα έχει ακολουθήσει την γραμμή της λιγότερης πολιτικής φθοράς προς την κυβέρνηση, που είναι η αποχή. 

Πάντως, το ρήγμα σε ότι αφορά την στάση του Μάκη Βορίδη έχει ήδη δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι για το «μέλλον» του Βορίδη έχει ερωτηθεί και ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος σημείωσε ότι «δεν μπορώ να υποκαταστήσω τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού, είτε να τις προαναγγείλω»,  συμπληρώνοντας ότι «η δική μου άποψη είναι ότι δεν είναι δυνατό να συμμετέχεις στην κυβέρνηση και να καταψηφίζεις νομοσχέδια της κυβέρνησης».

Επίσης, ο Μάκης Βορίδης απουσίαζε από τα «σεμινάρια» που έγιναν προς τους γαλάζιους βουλευτές, δίνοντας ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα προς το Μαξίμου. Μάλιστα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο της παραίτησής του από το υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Επικρατείας έχει αναφέρει ότι «ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα».

Διαβάστε επίσης:

Απουσία Βορίδη από το «Φροντιστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» της Νέας Δημοκρατίας

Με «ρουκέτες» κατά Μαξίμου απαντάει ο Σαμαράς στα «καρφιά» Μαρινάκη

ΝΔ: Μπάχαλο στα φροντιστήρια των βουλευτών για τα ομόφυλα ζευγάρια

Θάνος Πλεύρης: Δεν είναι «ανθρώπινο δικαίωμα» ο γάμος ομοφύλων (Video)

Γάμος ομοφύλων: Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter