Ομολογία Χρυσοχοΐδη: «Τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο» – Συμφωνούμε, κύριε υπουργέ

Ομολογία Χρυσοχοΐδη: «Τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο» – Συμφωνούμε, κύριε υπουργέ
EUROKINISSI

Εμφανίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για να σχολιάσει τη γυναικοκτονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγιους Ανάργυρους και είπε σχεδόν τα… αναμενόμενα.

«Προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό. Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό, υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό, για τα οποία είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί. ‘Αρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν εξήγησε γιατί το τμήμα δεν είχε αρκετό προσωπικό, αν και ο ίδιος είχε υποσχεθεί πριν 20 μέρες ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στους Αγιους Ανάργυρους.

Διαβάστε σχετικά: Αγ. Ανάργυροι: Ο Χρυσοχοΐδης στα μέσα Μαρτίου διαβεβαίωνε για «σημαντική ενίσχυση της αστυνόμευσης» στην περιοχή

«Οταν χάνεται μια ζωή, τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο. Εχουμε πάνω από 17.000 αστυνομικούς που εκπαιδεύτηκαν στην ενδοοικογενειακή βία», τόνισε, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο Εrt-News. Αυτό θα ακουγόταν εντυπωσιακό αν οι αστυνομικοί των Αγίων Αναργύρων δεν είχαν δράσει εντελώς ερασιτεχνικά και αδιάφορα. Χρειάζεται μεν η ειδική εκπαίδευση, αλλά χρειάζεται και μια απλή εντολή: «Μην αδιαφορείτε!».

O κ. Χρυοσχοϊδης προσέθεσε πως «θα γίνει έρευνα σε βάθος, ούτως ώστε η οποιαδήποτε ευθύνη να αποδοθεί, ή οποιοδήποτε αμέλεια, αδράνεια, παράλειψη να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί, και από την άλλη να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Όσον αφορά την ένταξη του όρου “γυναικοκτονία” στον Ποινικό Κώδικα, όπως ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά σήμερα ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε: «Συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία, ως προς την ποινική μεταχείριση όμως, θέλει μια συζήτηση. Θα πρέπει ποινικολόγοι μαζί με το υπουργείο Δικαιοσύνης να ‘καθίσουν κάτω’, να δούμε αν πραγματικά απαιτείται να υπάρξει αυτή η μεταβολή».

Ο υπουργός δεν ρωτήθηκε πώς γίνεται και όταν οι πολίτες ζητούν Αστυνομία για να αντιμετωπίσει το κοινό έγκλημα, δεν υπάρχει. Οταν όμως διαδηλώνουν, όπως σήμερα στους Αγιους Ανάργυρους εμφανίζονται πολλές διμοιρίες…

Διαβάστε επίσης:

Αγιοι Ανάργυροι: Μαζική συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας δικαιοσύνη (Video)

Άγιοι Ανάργυροι: Νέα τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για νομική αναγνώριση της «γυναικοκτονίας»

Στη Βουλή φέρνει τη νέα γυναικοκτονία η Έλενα Ακρίτα – Προ των ευθυνών του ο Χρυσοχοΐδης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter