Ομοβροντία γαλάζιων «πυρών» για Ντογιάκο – Τζαβάρας: «Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί για την ΑΔΑΕ»

Ομοβροντία γαλάζιων «πυρών» για Ντογιάκο – Τζαβάρας: «Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί για την ΑΔΑΕ»

Ομοβροντία «πυρών» κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου εξαπολύουν ακόμα και τα εν ενεργεία στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας και Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την πρωτοφανή και αντισυνταγματική γνωμοδότησή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τις προσπάθειες της ΑΔΑΕ για την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Δείτε επίσης: Παράνομη η γνωμοδότηση Ντογιάκου που προσπαθεί να μπλοκάρει τους ελέγχους της ΑΔΑΕ

Σαν να μην έφταναν τα «βέλη» από διεθνή ΜΜΕ όπως το Politico και το Euractiv, της ευρωβουλευτού και μέλους της επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου Σοφι Ιν’τ Βέλντ, οι «κεραυνοί» συνεχίζονται ακόμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας καθώς μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη, στο στούντιο του Attica, τοποθετήθηκε και ο Κώστας Τζαβάρας ο οποίος στηλίτευσε τη γνωμοδότηση Ντογιάκου.

Λαμβάνοντας τον λόγο, λοιπόν, μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη, στον τηλεοπτικό «αέρα» του Attica TV το βράδυ της Τρίτης, τόνισε: «Για μένα, τόσο στον πολιτισμό όσο και στη δημοκρατία, δεν πρέπει να διχάζεται η πολιτική ανάμεσα στη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση. Εκεί πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι. Και εδώ στο θέμα που μου θίγετε, η γνώμη μου είναι ξεκάθαρη. Θεωρώ ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έχει καμία αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί για τέτοιου είδους ζητήματα που με βάση το Σύνταγμα ανάγονται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μόνο εκεί ελέγχονται οι αποφάσεις των ανεξαρτήτων αρχών».

Επισήμανε, επίσης πως: «όπως σωστά ειπώθηκε και από καθηγητές, δεν έχει δικαιοδοτικό χαρακτήρα και γι’ αυτό δεν δεσμεύει» και συνέχισε λέγοντας πως με βάση το άρθρο 29 του Κώδικα περί Οργανισμού Δικαστηρίων ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να απαντάει σε ιδιωτικά αιτήματα αλλά μόνο στα αιτήματα συγκεκριμένων δημοσίων αρχών. Επίσης στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η γνωμοδότηση έγινε αυτεπαγγέλτως «αφού όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρξε ένα αίτημα από μία δικηγόρο της WIND. Η οποία WIND, στη συνέχεια όμως απ’ ό,τι μάθαμε αναγκάστηκε από τη μητρική εταιρεία να συνεργαστεί με τον κ. Ράμμο».

Δείτε επίσης: «Καταπέλτης» ο Κοντιάδης για γνωμοδότηση Ντογιάκου: «Αδιανόητο, είναι έξω από τον ρόλο του»

Επιπροσθέτως, εξήρε τη συμβολή του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου για να τεθεί στο «μικροσκόπιο» το σκάνδαλο των υποκλοπών. Όπως σημείωσε οι δύο τους συναντήθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «και πραγματικά εκεί κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν άξιο δικαστή και θα πρέπει όλοι να τον βοηθήσουμε. Και θεωρώ ότι αυτό θα πρέπει να είναι κοινή προσπάθεια όλων μας».

Επίσης, είπε: «Δεν μπορεί να φθείρονται οι δημοκρατικοί θεσμοί με γνωμοδοτήσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Θεωρώ ότι ήταν μία άστοχη, μια άτυχη περίπτωση αυτή».

«Με βάση τον Ποινικό Κώδικα, δεν αποτελεί άδικη πράξη, εγκληματική, όποια γίνεται για την ενάσκηση δικαιώματος που προβλέπει ο νόμος ή προς εκπλήρωση νόμιμης υποχρέωσης. Αυτό που έκανε λοιπόν ο κ. Ράμμος, να πάει να ελέγξει αν οι συγκεκριμένες καταγγελίες που του έγιναν ευσταθούν, προβλέπεται από την περίπτωση ε του άρθρου 6 του νόμου 3115/2003, που είναι ο νόμος για τις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης ανεξάρτητης αρχής», υπογράμμισε ο Κώστας Τζαβάρας και κατέληξε να διερωτάται γελώντας: «Ποιον απειλεί λοιπόν; Αυτόν που ενήργησε στα πλαίσια νόμιμης εξουσίας που έχει;»

Εν κατακλείδι, τόνισε: «Τον κ. Οικονόμου τον εκτιμάω. Σέβομαι την προσπάθεια που κάνει ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εγώ ξέρετε ότι υποστηρίζω την κυβέρνηση, είμαι μέλος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αυτό δεν πρόκειται να σταματήσω να το υπερασπίζομαι. Αλλά ταυτόχρονα όμως για μένα αυτό που προέχει, ειδικά για την Ελλάδα, είναι η υπεράσπιση σε εθνικό μέτωπο και του πολιτισμού μας και της δημοκρατίας μας».

«Βέλη» και από Κεφαλογιάννη

Νέα διαφοροποίηση της Όλγας Κεφαλογιάννη από την γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη…

Από την πλευρά της, η Όλγα Κεφαλογιάννη απέφυγε να σχολιάσει ευθέως την γνωμοδότηση Ντογιάκου, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας δεν είναι αντικείμενο σχολιασμού, τονίζοντας ωστόσο ξεκάθαρα ότι οι υποκλοπές «είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να διαλευκανθεί. Όποιος έχει τη δυνατότητα να ελέγχει πρέπει να διευκολύνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουρή για το εάν η ΑΔΑΕ θα πρέπει να κάνει έλεγχο για τις υποκλοπές, η Όλγα Κεφαλογιάννη απάντησε: «Πρέπει όλοι να διευκολύνουμε τη Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές».

Διαβάστε επίσης: Διαφοροποίηση Κεφαλογιάννη για Ντογιάκο: Να διευκολύνουμε τη Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές

Μυστικά & Documento

27/05/2023, 12:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter