Οπαδική βία: Επιχείρηση… διαχείρισης της κυβερνητικής αποτυχίας από Οικονόμου (Video)

Οπαδική βία: Επιχείρηση… διαχείρισης της κυβερνητικής αποτυχίας από Οικονόμου (Video)

Προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την αποτυχία αντιμετώπισης της οπαδικής βίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ωστόσο… δεν της βγαίνει. Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις των μέτρων για ακόμη μία φορά μετά από μερικούς μήνες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, βγήκε στον ΑΝΤ1 για να υπερασπιστεί την… αμήχανη κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: «Λευκή πετσέτα» στους χούλιγκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ως «άδικη και μηδενιστική» την κατηγορία περί αδυναμίας διαχείρισης του ζητήματος από την κυβέρνηση, ενώ απέδωσε τα φαινόμενα σε μία «κουλτούρα βίας και στο κλίμα αποκτήνωσης».

Σημείωσε δε ότι είναι αναγκαία η «καλύτερη ενίσχυση των μέτρων και η εφαρμογή τους» όπως είπε, παρά το γεγονός πως έχουν περάσει έξι μήνες από τις προηγούμενες εξαγγελίες αντιμετώπισης του φαινομένου, μετά τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Η πολιτική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας οφείλει να είναι δυναμική και να προσαρμόζεται κάθε φορά στις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε κάνει πράγματα για στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Θα ήταν άδικο και μηδενιστικό να πουμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα. Βρίσκονται άνθρωποι στην φυλακή επειδή άλλαξε το νομικό πλαίσιο, επειδή τους συνέλαβε η αστυνομία, έχει εργαλεία η αστυνομία στα χέρια της που μπορεί να τους συλλαμβάνει. Προφανώς οφείλουμε να προσαρμόσουμε τη δράση μας σε αυτό το κλίμα αποκτήνωσης του χουλιγκανισμού για διάφορους λόγους. Είτε διότι είναι συνακόλουθο μιας κουλτούρας βίας που υπάρχει, είτε διότι χρειάζονται ενίσχυση τα μέτρα και καλύτερη εφαρμογή, είτε διότι η ηθική και υλική υποστήριξη από κύκλους τους οποίους οφείλουμε με σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε.

Δείτε επίσης: Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες τα ματς της Super League (Video)

Θα ζητήσουμε την αναβάθμιση από πλευράς Δικαιοσύνης του συνόλου της υπόθεση αυτής. Θα ζητήσουμε να εξεταστεί η υπόθεση σαν δράση εγκληματικών συμμοριών και με μία σειρά παρατατικών συμπεριφορών που καλύπτουν ευρύτερα θέματα όπως εμπορία ναρκωτικών, προστασίες, διασυνδέσεις με ακραίες πολιτικές οργανώσεις, συμμετοχή σε συμμορίες και μαφίες και με ένα βαθύ ιστορικό που θα καλύπτει πολύ πίσω στον χρόνο σε δολοφονίες και πρόσωπα. Θα ζητήσουμε επανέλεγχο σειράς υποθέσεων που θα βοηθήσει συνολικά τις Αρχές να αναζητήσουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της έξαρσης της εγκληματικότητας από αυτές τις αγέλες χουλιγκάνων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχετικά με την τήρηση των μέτρων και το κατά πόσον οι αστυνομικοί θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στα γήπεδα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε, μεταξύ άλλων, «σε ένα γεγονός που υπάρχουν 30.000-40.000 άνθρωποι δεν μπορεί να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία. Χρειάζεται να σταθμίσουμε ξανά τον ρόλο και τον τρόπο που η αστυνομία θα κάνει καλά την δουλειά της».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά καιρούς, αρκέστηκε να παραδεχθεί ότι «οι κάμερες που υπάρχουν στα γήπεδα δεν έχουν λειτουργήσει επαρκώς. Δόθηκε χρόνος δύο μηνών στις ΠΑΕ για να κάνουν πράγματα που είναι ψηφισμένα. Η αστυνομία χρειάζεται στοιχεία πχ. από κάμερες ό,τι ο τάδε που έχει αγοράσει ηλεκτρονικό εισιτήριο βρίσκεται εκεί. Αν δεν πληρωθούν σε δύο μήνες οι συνθήκες, στις 12 Φεβρουαρίου θα δούμε ποια γήπεδα θα λειτουργήσουν πλέον και ποια όχι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter