Ορκίστηκε η νέα Βουλή – Ποιες έδρες επέλεξαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ορκίστηκε η νέα Βουλή – Ποιες έδρες επέλεξαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ολοκληρώθηκε η τελετή της ορκωμοσίας της νέας Βουλής, η οποία προέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ποια η νέα κοινοβουλευτική χωροταξία, πόσοι βουλευτές ορκίστηκαν στο Κοράνι.

Δείτε επίσης: Η ορκωμοσία της νέας Βουλής μέσα από φωτογραφίες: Νέα πρόσωπα, αγκαλιές και… χειροφίλημα (Photos)

Χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών, διεξήχθη η τελετή της ορκωμοσίας της εθνικής αντιπροσωπείας, ενώ συνολικά τέσσερις βουλευτές (δύο από τον ΣΥΡΙΖΑ και δύο από το ΠΑΣΟΚ) ορκίστηκαν στο Κοράνι.

Ως προς τη νέα κοινοβουλευτική χωροταξία, κάθισαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και από τα δεξιά τους ακολουθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νίκης, των Σπαρτιατών και της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία βρίσκεται πίσω από την ΚΟ του ΚΚΕ.

Στην αίθουσα τις Ολομέλειας παραβρέθηκαν η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Θάνου, ο πρώην αντιπρόεδρος της πρώτης κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη Π. Πικραμμένος, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην υπουργός και για μία μέρα πρόεδρος της Βουλής Β. Πολυδωρας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος και ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ποιες έδρες επέλεξαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Πριν την έναρξη της τελετής, ανακοινώθηκε στο Σώμα της Ολομέλειας ποιες έδρες επέλεξαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επέλεξε την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Αλ. Τσίπρας στην Α΄ Πειραιά, ο Ν. Ανδρουλάκης στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Δ. Κουτσούμπας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο Β. Στίγκας στον Νότιο Τομέα Αθηνών, ο Κ. Βελόπουλος στον Νότιο τομέα Αθηνών, ο Δ. Νατσιός στην Α΄ Θεσσαλονίκης και η Ζ. Κωνσταντοπούλου στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Αύριο η εκλογή προεδρείου

Την Τρίτη αναμένεται να εκλεγεί το νέο προεδρείο της Βουλής, με τον Κ. Τασούλα να ανανεώνει και πάλι τη θητεία στο αξίωμα του προέδρου της Βουλής. Αντιπρόεδροι από τη ΝΔ θα προταθούν οι Γ. Γεωργαντάς, Αθ. Μπούρας και Γ. Πλακιωτάκης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ θα προταθεί η Όλγα Γεροβασίλη και από το ΠΑΣΟΚ ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Προγραμματικές δηλώσεις

Το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης θα εκκινήσει η διαδικασία των Προγραμματικών Δηλώσεων με τοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter