Όρμπαν: «Oύτε ένα σεντ» δεν θα δώσει ο Τραμπ στην Ουκρανία εάν εκλεγεί

Όρμπαν: «Oύτε ένα σεντ» δεν θα δώσει ο Τραμπ στην Ουκρανία εάν εκλεγεί

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα προσφέρει την παραμικρή οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την επίθεση της Ρωσίας, αν κερδίσει στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2024, κάτι που θα επιταχύνει το τέλος του πολέμου, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον μεγιστάνα.

«Δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ στον ουκρανορωσικό πόλεμο και κατά συνέπεια αυτός θα τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά ο Όρμπαν, μιλώντας στην ουγγρική κρατική τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου.

Ο εθνικιστής Ούγγρος ηγέτης, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα του μακροχρόνιου συμμάχου του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, συναντήθηκε με τον Τραμπ στη Φλόριντα την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι το πώς θα τερματιστεί ο πόλεμος με ειρηνευτικές συνομιλίες έπειτα από εκεχειρία και πώς θα δημιουργηθεί μια ασφαλής και σταθερή Ευρώπη είναι «ένα άλλο ζήτημα». Πρώτα όμως πρέπει να επιτευχθεί ειρήνευση και «ο Τραμπ έχει τα μέσα για να το πετύχει», εκτίμησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

«Εάν οι Αμερικανοί δεν δώσουν χρήματα και όπλα, αλλά και οι Ευρωπαίοι, τότε αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει. Και αν οι Αμερικανοί δεν δώσουν χρήματα, οι Ευρωπαίοι δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν μόνοι τους αυτόν τον πόλεμο και τότε ο πόλεμος θα τελειώσει», υποστήριξε.

Σημειώνεται, ότι ο Τραμπ, ο οποίος απειλεί να τινάξει στον «αέρα» το ΝΑΤΟ – και μια πιθανή επανεκλογή του εγείρει ανησυχίες στα ευρωπαϊκά μέλη της Συμμαχίας – κυριαρχεί στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία και προηγείται επί του παρόντος του Δημοκρατικού Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις σε πολλές μεγάλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Die Welt: Οργή στην Ουκρανία για τη «λευκή σημαία» του Πάπα Φραγκίσκου

Όσκαρ 2024 – Γάζα: Οι καλλιτέχνες ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ζαχάροβα: Μάταιο να αρνείται το ΝΑΤΟ την εμπλοκή του στην Ουκρανία μετά τις δηλώσεις Σικόρσκι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter