Όταν ένας στρατηγός αποφασίζει και διατάζει…

Όταν ένας στρατηγός αποφασίζει και διατάζει…

Αποστράτευσε συνεργάτη του υπουργού Άμυνας! Ακρωτηριάζει τα F-35 για να αγοράσει αμερικανικά ελικόπτερα όταν παραμένουν αναξιοποίητα τα ευρωπαϊκά ελικόπτερα ΝΗ-90.

Ακόμη και στην χούντα ο υπουργός Άμυνας είχε λόγο και ο Αρχιστράτηγος επιδείκνυε σεβασμό στο πρόσωπο του και ας ήταν εκλεκτός και σε απευθείας συνεννόηση με τον Παπαδόπουλο και τον Πατακό! Μόνο επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιφρονεί ανοιχτά και απαξιώνει τον υπουργό του καθώς συμπεριφέρεται ως γενικός κουμανταδόρος στα Γενικά Επιτελεία.

Χτες ως δια μαγείας αποστρατεύτηκε ο Αρχιπλοίαρχος οικονομικών Παναγιώτης Σταθόπουλος που υπηρετούσε στο γραφείο Νίκου Παναγιωτόπουλου. Κίνηση προσβλητική για τον ίδιο τον υπουργό! Γελάνε και οι μπουλμέδες στο Ναυτικό.

– Θα το έκαναν αυτό στον Βαρβιτσιώτη, τον Χαραλαμπόπουλο, τον Γιάννο, τον Βενιζέλο ή τον Καμμένο; Θα είχαν αποκεφαλιστεί στο “άψε σβήσε”.

Έχει πάρει τόση φόρα ο ασυγκράτητος «Αρχιστράτηγος» μετά την ανανέωση της θητείας του από το ΚΥΣΕΑ που πλέον αναλαμβάνει πρωτοβουλίες διαχείρισης του εξοπλιστικού μπάτζετ. Ως κήνσορας της ηθικής και της εντιμότητας που απεχθάνεται τις μίζες και τα καπέλα στα εξοπλιστικά στρέφεται ευθέως κατά της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας! Για τους δικούς του λόγους προωθεί τα ελικόπτερα (αμερικανικά) ενώ παραμένουν αναξιοποίητα τα ευρωπαϊκά (ΝΗ-90).

Και για να εξασφαλιστούν τα 600 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά των αμερικανικών ελικοπτέρων προτείνεται η απάλειψη των SSI από το πρόγραμμα των F-35. Δηλαδή να επαναληφθεί από που είχε γίνει με προηγούμενες αγορές Μιράζ χωρίς πυραύλους, F-16 χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας,, αρμάτων χωρίς πυρομαχικά, και υποβρυχίων χωρίς τορπίλες. Τα δε υποβρύχια αγοράστηκαν πριν 23 χρόνια και τορπίλες ακόμη δεν έχουν αγοραστεί!

Όλο έρχονται προς έγκριση στην Βουλή και όλο χάνονται στον δρόμο… Και μετά αναρωτιόνται οι σύμβουλοι επικοινωνίας του Μαξίμου γιατί ο Γερμανός πρέσβης μιλάει με καλά λόγια για τον Τσίπρα…

Πηγή: ieidiseis.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter