Όταν παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ για γκάφα α λα Χαρδαλιά

Όταν παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ για γκάφα α λα Χαρδαλιά

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία που διέθεσε στα Μέσα ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς μπροστά από απόρρητο χάρτη με σημεία στρατηγικής σημασίας σε στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης.

Για λόγους προσωπικής προβολής, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να δώσει αυτοβούλως στη δημοσιότητα διαβαθμισμένες πληροφορίες, πράξη που θα έπρεπε να τον έχει οδηγήσει ήδη εκτός υπουργικού συμβουλίου. Έτσι τουλάχιστον, θα γινόταν σε ένα σοβαρό κράτος.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της «παραίτησης» του επικεφαλής του τμήματος ειδικών επιχειρήσεων της Σκότλαντ Γιαρντ τον Απρίλιο του 2009. Ο Μπομπ Κουίκ παραλίγο να τινάξει στον αέρα αντιτρομοκρατική επιχείρηση με στόχους φερόμενους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, οι οποίοι ήταν εγκατεστημένοι στη Βρετανία.

Πώς το κατάφερε; Φτάνοντας στη Ντάουνινγκ Στριτ για να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, κρατούσε σε κοινή θέα απόρρητα έγγραφα με κομβικά στοιχεία της επιχείρησης, τα οποία δεν γλίτωσαν από τα κλικ των φωτορεπόρτερ.

Η αβελτηρία του Κουίκ οδήγησε σε επίσπευση της επιχείρησης, αφού στις πληροφορίες που διέρρευσαν υπήρχαν ακόμα και τα ονόματα ανώτερων αξιωματικών ή κρίσιμες τοποθεσίες. Ως εκ τούτου, η αστυνομία του Μάντσεστερ συνέλαβε 12 υπόπτους, με τον Κουίκ να υποβάλλει την παραίτησή του.

Κάτι παραπάνω από 14 χρόνια μετά και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, ένας υπουργός που αρέσκεται να λανσάρει εαυτόν στα ΜΜΕ με την πλαισίωση που ταιριάζει στην εκάστοτε περίσταση, αποφάσισε να μετατρέψει το εκρηκτικό φιάσκο στη 111 Πτέρυγα Μάχης σε ευκαιρία αυτοπροβολής.

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση Αποστολάκη στο documentonews.gr: «Σοβαρή παραβίαση του απορρήτου από Χαρδαλιά – Πρόκληση και απαξίωση για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Έβαλε τα χέρια στη μέση, κράτησε την απαιτούμενη απόσταση από τον χάρτη με τα επικίνδυνα σημεία ανάφλεξης στο 873 Α/Κ στρατόπεδο Κακιούση και ο φωτογράφος έκανε τη δουλειά του. Μόνο που οι πληροφορίες ήταν απόρρητες, κάτι που επισημαίνεται τέσσερις φορές στον χάρτη που χρησιμοποίησε ως φόντο.

Όμως, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για να σταλεί η συγκεκριμένη φωτογραφία ως επισυναπτόμενη στο υλικό που διέθεσε το υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το δελτίο Τύπου αναφορικά με «το εκτεταμένο πρόγραμμα επιθεωρήσεων – ελέγχων» πυρασφάλειας στα στρατόπεδα.

Ο Ν. Χαρδαλιάς όχι μόνο δεν οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω της επικίνδυνης γκάφας, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας πως στηρίζει την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής.

Διαβάστε σχετικά: Νίκος Χαρδαλιάς: Βίος και πολιτεία, καταδίκες, γκάφες και ψέματα

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Κουίκ πρέπει να αισθάνεται απογοητευμένος που δεν έκανε μία αντίστοιχη στροφή στην καριέρα του όταν του δόθηκε η ευκαιρία!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter