Πόλεμος στην Ουκρανία: Καρατομήθηκαν αξιωματούχοι «κυβερνοάμυνας» για υπεξαίρεση εκατομμυρίων – Τι συνέβη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καρατομήθηκαν αξιωματούχοι «κυβερνοάμυνας» για υπεξαίρεση εκατομμυρίων – Τι συνέβη

Το Κίεβο απομάκρυνε δύο ανώτερους αξιωματούχους κυβερνοάμυνας τη Δευτέρα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, καθώς οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν έρευνα για φερόμενη υπεξαίρεση στην κυβερνητική υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ο Γιούρι Στσίχολ, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας (SSSCIP), και ο αναπληρωτής του, Βίκτορ Ζόρα αποπέμφθηκαν από την κυβέρνηση, έγραψε στο Telegram ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργικού συμβουλίου Τάρας Μέλνιτσουκ.

Το SSSCIP είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των κυβερνητικών επικοινωνιών και την υπεράσπιση του κράτους από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Τα νέα για την αποπομπή ήρθαν λιγότερο από μία ώρα πριν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς ανακοινώσουν την έρευνα για τους ρόλους των δύο αξιωματούχων σε συνωμοσία έξι ατόμων για υπεξαίρεση 62 εκατομμυρίων ουκρανικών χρίβνια (περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ) μεταξύ 2020 και 2022.

Οι αρχές υποπτεύονται ότι οι αξιωματούχοι αγόρασαν λογισμικό σε διογκωμένη τιμή από δύο εταιρείες που φέρεται να είναι υπό τον έλεγχό τους, σε μια πώληση που είχε κλείσει σε άλλους πλειοδότες, δήλωσε το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία έχει εντείνει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της διαφθοράς καθώς επιδιώκει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που έχει καταστήσει την καταπολέμηση της δωροδοκίας βασική προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Πρόσφατοι στόχοι της Δικαιοσύνης ήταν ένας δισεκατομμυριούχος πρώην προστάτης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ίχορ Κολομόισκι, και ο πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ουκρανίας, Βσέβολοντ Κνιαζάεφ. Και οι δύο αρνήθηκαν ότι έκαναν λάθος.

Τον Σεπτέμβριο, ο Στσίχολ είπε στο Reuters ότι Ρώσοι κατάσκοποι χρησιμοποιούν χάκερ για να στοχεύσουν συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να εντοπίσουν και να αποκτήσουν στοιχεία σχετικά με φερόμενα ρωσικά εγκλήματα πολέμου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter