Ουκρανία: Πύραυλοι έπληξαν εμπορικό κέντρο στο Κρέμεντσουκ – Τουλάχιστον 2 νεκροί και 20 τραυματίες

Ουκρανία: Πύραυλοι έπληξαν εμπορικό κέντρο στο Κρέμεντσουκ – Τουλάχιστον 2 νεκροί και 20 τραυματίες
Πηγή φωτογραφίας: Twitter

Ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε εμπορικό κέντρο στο Κρέμεντσουκ τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας 20, δήλωσαν Ουκρανοί ανώτεροι αξιωματούχοι.

Οι εικόνες δείχνουν το κτήριο να έχει πάρει ολοκληρωτικά φωτιά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, υπάρχουν φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Με ανάρτησή του στο Telegram, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο την ώρα που χτυπήθηκε από τους πυραύλους. Τόνισε, μάλιστα, πως το εμπορικό κέντρο δεν αποτελούσε κανένα κίνδυνο για τον ρωσικό στρατό και δεν είχε «καμία στρατηγική αξία» για τους Ρώσους.

Ο δήμαρχος της πόλης της κεντρικής Ουκρανίας, Βιτάλι Μελέτσκι, δήλωσε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι το χτύπημα με δύο πυραύλους έπληξε ένα «πολύ πολυσύχναστο» μέρος, ενώ οι έως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό θυμάτων, ως επί το πλείστον άμαχων πολιτών.

Το Κρεμεντσούκ, μια βιομηχανική πόλη 217.000 κατοίκων πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, βρίσκεται στον ποταμό Ντίμπρο στην περιφέρεια Πολτάβα και είναι η τοποθεσία του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου της Ουκρανίας.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία, η οποία αρνείται ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα για να προστατεύσουμε τον λαό μας, χρειαζόμαστε αντιπυραυλική άμυνα», δήλωσε ο Άντριι Γιερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου.

Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να είχε τρία κίνητρα για την επίθεση.

«Το πρώτο, αναμφίβολα, είναι να σπείρει τον πανικό, το δεύτερο είναι να… καταστρέψει τις υποδομές μας και το τρίτο είναι να… αυξήσει το διακύβευμα για να ωθήσει την πολιτισμένη Δύση να καθίσει ξανά στο τραπέζι για συνομιλίες», είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter