Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο το Σεβεροντονέτσκ

Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο το Σεβεροντονέτσκ

Σε ρωσικά χέρια πέφτει η πόλη Σεβεροντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, καθώς ο ρωσικός στρατός είναι αποφασισμένος να πάρει τον έλεγχο της περιοχής του Ντονμπάς.

Σημειώνεται ότι το Σεβεροντονέτσκ αποτελεί πόλη κομβικής σημασίας και το τελευταίο οχυρό για την κατάληψη ολόκληρης της ανατολικής βιομηχανικής ζώνης του Ντονμπάς.

«Το μεγαλύτερο μέρος» του Σεβεροντονέτσκ είναι πλέον υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουγκάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη ρωσική προέλαση.

«Δυστυχώς, σήμερα, οι Ρώσοι στρατιώτες ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης», όμως δεν την έχουν περικυκλώσει, πρόσθεσε ο Γκαϊντάι. Το 90% του Σεβεροντονέτσκ έχει καταστραφεί, είπε, διευκρινίζοντας ότι λόγω των βομβαρδισμών ήταν αδύνατον να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια ή να απομακρυνθούν οι άμαχοι.

Από την πλευρά τους, οι φιλορώσοι αυτονομιστές υποστήριξαν ότι η δεξαμενή αυτή «εξερράγη» στο χημικό εργοστάσιο Αζότ. «Η περιοχή του εργοστασίου ελέγχεται ακόμη από μονάδες του ουκρανικού καθεστώτος» ανέφερε στο Telegram ο Ραντιόν Μιρόσνικ, εκπρόσωπος της αυτονομιστικής επαρχίας του Λουχάνσκ.

Πηγή: AFP, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter