Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Τεντόγλου – Πέταξε στα 8,52μ στη Βουδαπέστη (Video)

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Τεντόγλου – Πέταξε στα 8,52μ στη Βουδαπέστη (Video)

«Ω Θεέ μου» αναφώνησε ο τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου που έκανε το θαύμα του πάλι, όπως ακριβώς το είχε κάνει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο του μήκους σήμερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης στην τελευταία του προσπάθεια με 8μ.52!

Στη μάχη που έδωσε ο Ελληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής με τους τρεις Τζαμαϊκανούς τους κέρδισε όλους και πλέον τα έχει πάρει όλα! Ο τελικός η΄ταν ένας αγώνας θρίλερ στη μάχη που έδωσε με τον Πίνοκ. Είχαν και οι δύο 8μ.50 αλλά ο Τζαμαϊκανός είχε 2η καλύτερη προσπάθεια στα 8μ.40 και ο Τεντόγλου 8μ.39!

Ο Μίλτος Τεντόγλου το είπε και το έκανε από το πρώτο του άλμα. Είχε πει μετά τον χθεσινό προκριματικό ότι περιμένει ένα άλμα στα 8,5 μέτρα και το πέτυχε ακριβώς με το ξεκίνημα: 8μ.50! Την ίδια ώρα ο Τζαμαϊκανός Πίνοκ που έκανε την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στον προκριματικό με 8μ.54 πήδηξε 8μ.40.

To χρυσό άλμα του Μίλτου Τεντόγλου

Στη 2η προσπάθεια ο Τεντόγλου ήταν άκυρος αλλά ο Πίνοκ πέταξε στα 8μ.50 όσα και ο Μίλτος και πέρασε πρώτος καθώς είχε καλύτερη 2η επίδοση με 8μ.40. Στην 3η προσπάθεια, ο Ελληνας πρωταθλητής προσγειώθηκε στα 8μ.39 ένα μόλις εκατοστό πίσω από τη 2η καλύτερη επίδοση του Πίνοκ (8μ.40) που ήταν άκυρος. Στην 4η προσπάθεια ο Τεντόγλου ήταν άκυρος, ο 3ος Μακλάουντ με 8μ.27 είχε πρόβλημα τραυματισμού, ο άλλος Τζαμαϊκανός ο Γκέιλ παρέμεινε 4ος με 8μ.17, ενώ ο Πίνοκ πήδηξε 8μ.08.Στη 5η προσπάθεια ο τρίτος Μακλάουντ δεν επιχείρησε καν, ο Τεντόγλου πήδηξε 8μ.30 και ο Πίνοκ ήυαν άκυρος.

Στην τελευταία προσπάθεια ο ο Γκέιλ ξεπέρασε τον συμπατριώτη του τον Μακλάουντ πηδώντας 8μ.27. Ο Μίλτος όμως έκανε το τεράστιο άλμα στα 8μ.52 και πέρασε πρώτος! Ο Πίνοκ που έκανε τη τελευταία του προσπάθεια έμεινε στα 8μ.38 και έμεινε δεύτερος…*Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στον ημιτελικό των 200 μέτρων τερμάτισε 8η στη σειρά της με χρόνο 23.15. Η Κύπρια Ολύμπια Φωτοπούλου τερμάτισε 5η στην ίδια σειρά με 22.75

*Ένα ελαφρύ τροχαίο σημειώθηκε έξω από το στάδιο όπου τράκαραν τα βανάκια που μετέφεραν τους δρομείς για τους ημιτελικούς των 200μ. Ετσι καθυστέρησε λίγο η εκκίνηση των δύο ημιτελικών…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter