Παιδικό βιβλίο: Παραμύθια, Τολστόι και ποιητικά αφιερώματα

Παιδικό βιβλίο: Παραμύθια, Τολστόι και ποιητικά αφιερώματα

Ξεχωρίζουμε εκδόσεις για τους μικρούς αναγνώστες.

Οι ημέρες των Χριστουγέννων προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέους υπέροχους κόσμους μέσα από τις σελίδες των βιβλίων που μόλις κυκλοφόρησαν. Καινούργιοι Τριβιζάς και Παπαγιάννη, αγαπημένοι αδελφοί Κατσιμίχα, νέα προσέγγιση σε Τολστόι και άλλες προτάσεις για παιδιά όλων των ηλικιών.

Τρισδαιμόνα: Η μάγισσα που ξεγέλασε τον Αϊ-Βασίλη
Ευγένιος Τριβιζάς

Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν τη φήμη του Αϊ-Βασίλη και να χαλάσουν τα Χριστούγεννα. Ενας δράκος, ένας πειρατής και μια αδίστακτη μάγισσα συναντιούνται τυχαία στο κακόφημο μπαρ του Χαιρέκακου Καρχαρίσα και καταστρώνουν τα σκοτεινά τους σχέδια. Θα καταφέρει η Σελεστίνα Λιμπελουλίν να προειδοποιήσει τον Αϊ-Βασίλη;

ΙΝFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛ.: 156
ΤΙΜΗ: €25
ΗΛΙΚΙΑ: 6+

Το όνομά μου είναι Κ.Π. Καβάφης
Νίκος Μαθιουδάκης & Μάνος Μπονάνος

Οι εκδόσεις Ικαρος κυκλοφόρησαν μια νέα σειρά βιβλίων για παιδιά αφιερωμένη στους μεγάλους Ελληνες ποιητές. Τη σειρά εγκαινιάζουν ο Γιώργος Σεφέρης και ο Κ.Π. Καβάφης σε κείμενα των Νίκου Μαθιουδάκη και Μάνου Μπονάνου και με εξαιρετική εικονογράφηση της Αγγελικής Μπόζου. Στις σελίδες των βιβλίων παρουσιάζονται η ζωή και το έργο των δύο σπουδαίων λογοτεχνών με σκοπό να προσελκύσουν τα παιδιά στον κόσμο της ποίησης. Οι αντίστοιχοι τόμοι που ετοιμάζονται αφορούν την Κική Δημουλά και τον Νίκο Καρούζο.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ικαρος
ΣΕΛ.: 64
ΤΙΜΗ: €14,40
ΗΛΙΚΙΑ: 9+

Η Διδώ & η μαύρη βίβλος
Μαρία Παπαγιάννη

Η Διδώ όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει φωτογράφος άγριων ζώων. Πηγαίνει στην Γ΄ δημοτικού ενώ ο αδερφός της ο Τσου φοιτά στην Ε΄ δημοτικού. Κάθε φορά που κάνουν αταξίες μπαίνουν στη μαύρη βίβλο. Η Διδώ μόλις έκανε την τρίτη της αταξία και εξαφανίστηκε. Ο Τσου ετοιμάζει επιχείρηση διάσωσης και τότε όλοι μαζί θα πολεμήσουν το άδικο και τα σκοτάδια μέχρι να καταλάβουν πως δεν είναι όλα όπως φαίνονται.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πατάκη
ΣΕΛ.: 96
ΤΙΜΗ: €7,70
ΗΛΙΚΙΑ: 9-12

Η κούνια
Μπρίτα Τέκεντρουπ

Μια κούνια σε ένα λόφο με θέα τη θάλασσα γίνεται τόπος συνάντησης για νέους φίλους αλλά και για να μείνεις μόνος με τις σκέψεις σου. Σ’ αυτή την κούνια τα παιδιά μεγαλώνουν και ονειρεύονται το μέλλον. Γελάνε, αναρωτιούνται αλλά και βιώνουν απώλειες. Οταν γίνουν και τα ίδια γονείς θα επιστρέψουν μαζί με τα παιδιά τους και ο κύκλος της ζωής θα συνεχίσει την πορεία του.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Καστανιώτης
ΣΕΛ.: 160
ΤΙΜΗ: €20,00
ΗΛΙΚΙΑ: 5+

Peppa Pig: H Πέππα συναντά τον Αϊ-Βασίλη
Λόρεν Χόλοουατι

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Πέππα με τον Τζορτζ θέλουν να κάνουν μια μεγάλη γιορτή και να καλέσουν τον Αϊ-Βασίλη. Ομως ο αγαπημένος φίλος των παιδιών είναι πολύ απασχολημένος αυτό τον καιρό και δεν είναι σίγουρο αν θα προλάβει. Τελικά η γιορτή οργανώνεται στο παιδικό εργαστήριο και μια τεράστια έκπληξη περιμένει την Πέππα και τους φίλους της. Αραγε θα καταφέρει ο Αϊ-Βασίλης να πάει στη χριστουγεννιάτικη γιορτή;

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Anubis
ΣΕΛ.: 32
ΤΙΜΗ: €4,90
ΗΛΙΚΙΑ: 7

Πού χάθηκε ο γάτος;
Στρατής Δούνιας

Το δεύτερο βιβλίο του Στρατή Δούνια λατρεύει τις γάτες. Γάτες που λιάζονται στο φως, γάτες που βαδίζουν αργά στο πλακόστρωτο, γάτες-τίγρεις που κυνηγούν μια σκιά. Γάτες, γάτοι, γατιά. Πολλά γατιά! Ενα βιβλίο για το νόημα της αγάπης μέσα από ένα ταξίδι στην όμορφη και πολυτραγουδισμένη Σύρο. Ανάμεσα σε τόσο πολλά γατιά, κάπου εκεί βρίσκεται και ο δικός μας γάτος.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Σύγχρονη Εποχή
ΣΕΛ.: €44
ΤΙΜΗ: €15,00
ΗΛΙΚΙΑ: 4+

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 για παιδιά και νέους
ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Είστε σίγουροι πως γνωρίζετε τα πάντα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821; Στις σελίδες του βιβλίου θα γνωρίσετε πως οι επαναστάσεις δεν είναι απλώς «στιγμές» στην Ιστορία. Είναι άλματα που πάνε τον κόσμο προς τα μπρος! Που έρχονται να γκρεμίσουν το παλιό και να φέρουν το καινούργιο. Πως τα γεγονότα στη δική μας γωνιά του κόσμου συνδέονται με τις γενικότερες συγκλονιστικές εξελίξεις της εποχής.

ΙΝFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Σύγχρονη Εποχή
ΣΕΛ.: €48
ΤΙΜΗ: 5,50
ΗΛΙΚΙΑ: 10+

Πόλεμος και ειρήνη
Λέων Τολστόι

Στη σημερινή Μόσχα μια νεαρή μητέρα, που ο άντρας της λείπει στον πόλεμο, αφηγείται στα δύο της παιδιά την ιστορία του «Πόλεμος και ειρήνη», του κλασικού αριστουργήματος του Λέοντος Τολστόι. Μέσα από την καθηλωτική αφήγηση του έρωτα του Αντρέι και του Πιερ για τη Νατάσα ξετυλίγεται η κοινή μοίρα όλων των ηρώων του βιβλίου, που παρασύρονται στη δίνη και στον όλεθρο των Ναπολεόντειων Πολέμων. Ενας ύμνος για το μεγαλείο του ανθρώπου και την αξία της ειρήνης.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 88
ΤΙΜΗ: €14,94
ΗΛΙΚΙΑ: 10+

Το γκαμπί του βασιλιά και το μυστήριο του Πολέριο
Κώστας Στοφόρος

Η Κρίστα αγαπάει το σκάκι. Οταν μαθαίνει ότι θα πάει ταξίδι με τη μητέρα και τον αδερφό της σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας, το Λαντσιάνο, είναι πολύ ενθουσιασμένη. Εκεί είναι η πατρίδα του Τζούλιο Τσέζαρε Πολέριο, ενός από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία του σκακιού. Ωστόσο σε ένα γειτονικό χωριό, το Κρέκιο, στον πύργο όπου φιλοξενείται το Βυζαντινό Μουσείο της περιοχής, κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό που θα οδηγήσει την ίδια και τον Φιλίπο, τον Ιταλό φίλο της, σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Θα βρει άραγε τις σωστές κινήσεις για να κερδίσει την παρτίδα;
Το βιβλίο είναι το πέμπτο της σειράς «Οι κατάσκοποι της γεωγραφίας».

ΙΝFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 120
ΤΙΜΗ: €13,30
ΗΛΙΚΙΑ: 9-12

Ταξίδι στον ωκεανό. Αναζητώντας το κρυμμένο χάρισμα
Δρ Τζωρτζίνα Σπύρη & Μάνια Ζηρίδη

Πόσα πράγματα γνωρίζετε για τα ρινοδέλφινα; Ο Κλικ και η κοινότητα των ρινοδέλφινων δεν μπορούν να βρουν τροφή. Την ίδια στιγμή πολλά ψάρια εξαφανίζονται. Ο Κλικ έχει ένα κρυμμένο χάρισμα, όμως ακόμη δεν το έχει ανακαλύψει και ούτε πιστεύει στις δυνατότητές του. Ομως είναι πολύ γενναίος και μέσα από το ταξίδι του θα βοηθήσει τον κόσμο να γίνει καλύτερος. Στο ταξίδι του θα γνωρίσει διαφορετικά θαλάσσια ζώα τα οποία μοιράζονται μαζί του τη σοφία τους και τον καθοδηγούν.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 48
ΤΙΜΗ: €14,35
ΗΛΙΚΙΑ: 6-9

Παπουτσωμένοι δράκοι
Ελένη Κίλιμπα

Οι «τουρτούρηδες» είναι 30 δρακάκια που επειδή κρυώνουν συνέχεια τους έδωσαν αυτό το παρατσούκλι. Τους αρέσουν τα μαθηματικά και θέλουν να τα μάθουν όλα. Στην προσπάθειά τους αυτή μπλέκουν με έναν τεμπέλη δράκο με το παρατσούκλι «Αρχοντας» που τους υπόσχεται να τους μάθει γρήγορα κι εύκολα τα μαθηματικά χωρίς να κουραστούν. Καταλήγουν όμως να τους εκμεταλλεύεται και να τον υπηρετούν. Θα μπορέσουν να απαλλαγούν από αυτή την εκμετάλλευση;

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Σύγχρονη Εποχή
ΣΕΛ.: 48
ΤΙΜΗ: €15,30
ΗΛΙΚΙΑ: 6+

Ο ήλιος μου
Λάμπρος Στεμνής

Η μικρή σταγόνα Σάντυ είναι πολύ λυπημένη γιατί χάνει τον φίλο της τον Ηλιο. Ποιος ξέρει πού κρύβεται; Παίζει άραγε κάποιο παιχνίδι ή μήπως κινδυνεύει; Θα καταφέρει η μικρή σταγόνα μαζί με τη δίδυμη αδερφή της Σίντυ να τον σφίξει και πάλι στην αγκαλιά της; Ο «Ηλιος μου» είναι μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης. Μια περιπέτεια γύρω από τη φιλία, την αγάπη, την αυτοθυσία και τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά Γράμματα
Σελ.: 44
Τιμή: €11,90
ΗΛΙΚΙΑ: 4-6

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης
Κατερίνα Παούρη

Ενα βιβλίο για μητέρες και κόρες, για την κληρονομιά που αφήνουμε στα παιδιά μας. Για τον μαγικό καθρέφτη που ταξιδεύει στον χρόνο από γενιά σε γενιά. Τι αντανακλά; Πού κρύβεται η ομορφιά; Η Μυρτιά, μια αλλιώτικη Χιονάτη, ξεκινάει τη δική της διαδρομή.
Το παραμύθι αυτό εκπροσώπησε την Ελλάδα και εντάχθηκε στη συλλογή παραμυθιών του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ισότητα των φύλων «Ξαναδιαβάζοντας τα παραμύθια για τη νέα γενιά».

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ποταμός
ΣΕΛ.: 48
ΤΙΜΗ: €14,31
ΗΛΙΚΙΑ: 8+

Το πολικό εξπρές
Κρις Βαν Ολσμπεργκ

Αν ακούσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα σφύριγμα τρένου, μη φοβηθείτε. Το Πολικό Εξπρές σας καλεί σε ένα αναπάντεχο ταξίδι και θα ζήσετε μια αξέχαστη Πρωτοχρονιά. Προορισμός του είναι ο Βόρειος Πόλος κι ένα αγόρι μένει ξάγρυπνο και το περιμένει. Να έχετε τον νου σας γιατί μπορεί να περάσει και από το δικό σας σπίτι. Μόλις ακούσετε το σφύριγμά του ντυθείτε καλά και ανεβείτε πάνω. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε!

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αίολος
ΣΕΛ.: 36
ΤΙΜΗ:
ΗΛΙΚΙΑ: 6-9

Ο άτλαντας των ανακαλύψεων
Τσιάγκο Τζε Μοράις

Σου αρέσουν τα ταξίδια; Να γνωρίζεις νέους τόπους; Αν ναι, τότε χρειάζεσαι τον άτλαντα των ανακαλύψεων που δείχνει πώς οι άνθρωποι ανακάλυψαν τα πάντα, από την ιατρική και την τεχνολογία μέχρι τα τρόφιμα, το διάστημα, ακόμη και τον αθλητισμό. Καθώς ταξιδεύεις θα συναντήσεις καταπληκτικούς εφευρέτες, εξερευνητές, καλλιτέχνες και αστροναύτες από όλο τον κόσμο. Θα δεις πώς εφευρέθηκαν η γραφή, η ιατρική, τα αυτοκίνητα και η σοκολάτα. Θα εντοπίσεις μικροσκοπικούς διαστημικούς ανιχνευτές, αρχαίο τυρί και το ναυάγιο του «Τιτανικού».

ΙΝFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ψυχογιός
ΣΕΛ.: 96
ΤΙΜΗ: €15,93
ΗΛΙΚΙΑ: 7-8,9-11

Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι
Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πολιτεία που απ’ όλες εξεχώριζε σ’ ολόκληρη τη χώρα. Μια πολιτεία όμορφη μα πάντα λυπημένη, οι άνθρωποι αγέλαστοι, χαζοί και μουτρωμένοι, δεν ξέρανε χαμόγελο κι αγάπη τι σημαίνει». Οι κάτοικοι μιας πόλης είναι πολύ δυστυχισμένοι. Κανείς τους δεν γελά και κοιτούν μόνο το συμφέρον τους. Οι καλικάτζαροι αναλαμβάνουν να τους κάνουν να γελάσουν ξανά και να αγαπήσουν ο ένας τον άλλο. Θα τα καταφέρουν; Επανέκδοση του παραμυθιού που έγραψαν οι αγαπημένοι τραγουδοποιοί. Η έκδοση συνοδεύεται από CD.

ΙΝFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μετρονόμος
ΣΕΛ.: 33
ΤΙΜΗ: €26,50
ΗΛΙΚΙΑ: 7+

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter