Πακέτο 2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία για προμήθεια πυρομαχικών αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Πακέτο 2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία για προμήθεια πυρομαχικών αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη Δευτέρα τη δαπάνη 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά και αποστολή πυρομαχικών για το πυροβολικό της Ουκρανίας,

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. ενέκριναν σχέδιο δράσης τριών φάσεων για την χορήγηση στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου οβίδων 155 mm και για την αναπλήρωση των στρατηγικών αποθεμάτων των ευρωπαϊκών χωρών, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης, σύμφωνα με εκπροσώπους πέντε αντιπροσωπειών.

Μιλώντας μετά το τέλος της συμφωνίας, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, σημείωσε πως οι υπουργοί «οριστικοποίησαν τις συζητήσεις και συμφώνησαν σε αυτή την πολύ σημαντική απόφαση, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή όπλων προς την Ουκρανία», ενώ από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, χαιρέτισε τη συμφωνία.

«Περισσότερα πυρομαχικά για την Ουκρανία όσο γίνεται ταχύτερα. Αυτός ήταν ο βασικός στόχος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σήμερα», δήλωσε στο μήνυμα του στο Twitter. «Η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει τις ικανότητες της Ουκρανία στο πεδίο της μάχης», είπε ειδικότερα ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: BBC, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter