Παλαμάς – Καρδίτσα: Συλλαλητήριο των πλημμυροπαθών την Κυριακή

Παλαμάς – Καρδίτσα: Συλλαλητήριο των πλημμυροπαθών την Κυριακή
Πλημμύρες και καταστροφές στο νομό Καρδίτσας. 2η μέρα. Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Νέο συλλαλητήριο ετοιμάζουν οι πλημμυροπαθείς του Παλαμά την ερχόμενη Κυριακή 7 Απριλίου στη θέση «Σταυρός» μεταξύ των χωριών Ιτέας και Παλαμά, όπου τα αναχώματα παραμένουν σπασμένα.

Έχουν περάσει 7 μήνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές και ακόμα αναμένουν τις αποζημιώσεις και τις επιδοτήσεις ενοικίων. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι αγροτικοί σύλλογοι του δήμου Παλαμά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), ο Εμπορικός Σύλλογος Παλαμά και ο Σύλλογος Γυναικών της περιοχής. Προχώρησαν και σε συνέντευξη Τύπου απευθύνοντας κάλεσμα στους Καρδιτσιώτες για μαζική συμμετοχή με τρακτέρ, αυτοκίνητα και αγροτικά μηχανήματα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι έπρεπε “χθες” να είχε δώσει λύσεις στα προβλήματα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο δε θα φύγουμε από τα χωριά μας, δε θα ερημώσει η Καρδίτσα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα», είπε ο κ. Τζέλλας πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ. Επιπρόσθετα τόνισε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί η επιδότηση ενοικίου την ώρα που πλημμυροπαθείς μένουν σε νοικιασμένα σπίτια ή φιλοξενούνται σε συγγενείς. Η κυβέρνηση δεν υλοποιεί το αυτονόητο για τους συνανθρώπους μας, ενώ σε στάση αναμονής είναι και οι αγρότες για τους οποίους δεν έχουν ακόμα καταβληθεί οι αναμενόμενες ενισχύσεις και αποζημιώσεις.

Το κρίσιμο για την περιοχή αρδευτικό δίκτυο ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί και την ίδια στιγμή οι εργάτες της γης αγρότες καλούνται να εργαστούν, ενώ χρωστούν από πέρυσι για τα εφόδια που είχαν πάρει, χωρίς να ξέρουν αν θα μπορέσουν να αρδεύσουν.

Διαβάστε επίσης:

Ιάσονας Αποστολόπουλος: Συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση της Λιβυκής ακτοφυλακής στο διασωστικό σκάφος

Έγκλημα Τέμπη: Επιμένουν στο ανθρώπινο λάθος ΟΣΕ και Hellenic Train – Ξεκίνησε η πρώτη αστική δίκη

«Με σκότωσε το σύστημα που τους ξεπλένει» – Μαθητές με τραγούδι έγιναν η φωνή της Κυριακής έξω από το ΑΤ (Photos-Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter