Παπαθεοδώρου: Πως έφτασε στα ίχνη του η αστυνομία – Τον παρακολουθούσαν πέντε χρόνια

Παπαθεοδώρου: Πως έφτασε στα ίχνη του η αστυνομία – Τον παρακολουθούσαν πέντε χρόνια

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη την υπόθεση του γνωστού συγγραφέα, Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, κάτι για το οποίο ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης.

Δείτε επίσης: Παπαθεοδώρου: «Ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό» για τη συγγραφή βιβλίου υποστηρίζει ο δικηγόρος του (Video)

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί πέντε ολόκληρα χρόνια παρακολουθούσαν τις κινήσεις του, από την αστυνομία καθώς είχε μπει στο στόχαστρο για την αναζήτηση υλικού σχετικά με παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο. Ο 55χρονος συγγραφέας φέρεται να κατέβαζε συνεχώς και αποθήκευε πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών, το οποίο αλίευε ακόμα και από το «σκοτεινό διαδίκτυο».

Κατά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του βρέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι με πάνω από 100 βίντεο με ιδιαίτερα σκληρό υλικό. Σημειώνεται ότι ο συγγραφέας συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Διαβάστε επίσης: Βασίλης Παπαθεοδώρου: Αναστέλλεται η υποψηφιότητα του για διεθνές βραβείο

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, ανέφερε πως από την «έρευνα προέκυψε ότι, φαίνεται να μην σχετίζεται με άλλες υποθέσεις η συγκεκριμένη υπόθεση». «Η σύλληψη έγινε στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου. Ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η ερευνά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της υπηρεσίας», είπε επίσης.

Ερωτηθείσα γιατί δεν δημοσιεύονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, είπε ότι, «δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για δημοσιοποίηση», εξηγώντας ότι, «δεν είναι όλες οι υποθέσεις ίδιες. Είχε υλικό στην κατοχή του, δεν κατηγορείται για κακοποίηση ο ίδιος. Είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και αποθήκευε το υλικό αυτό».

Πως έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του

Η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του χάρη στο Child Protection System, καθώς ο κατηγορούμενος φαίνεται πως μπήκε σε ιστοσελίδες της φρίκης και έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο Διαδίκτυο, τον εντόπισαν.
Το Child Protection System είναι ένα εργαλείο που «μαρκάρει» τέτοιου είδους βίντεο κατά τη διαδικασία download από τους χρήστες του διαδικτύου, ώστε να μπορούν να αναζητηθούν τα ίχνη τους στη συνέχεια. Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών Αρχών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του.
Η έρευνα των Αρχών διήρκησε 2 με 3 μήνες και βρέθηκαν στον υπολογιστή του συγγραφέα σχεδόν 100 βίντεο κυρίως με αγόρια και κορίτσια ηλικιών μεταξύ 10 με 12 ετών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην ανακρίτρια στην οποία, μάλιστα, κατέθεσε ότι, όλο αυτό το υλικό ήταν στην κατοχή του γιατί ήθελε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά. Δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές με τις εξηγήσεις του και έχει προφυλακιστεί στην Τρίπολη.

Αναστέλλεται η υποψηφιότητα του για διεθνές βραβείο

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ, ο Ιωσήφ Βεντούρας, πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, αναστέλλεται η υποψηφιότητά του για διεθνές βραβείο.

Όλη η ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων

«Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και την κάθε είδους σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνουμε ότι αναστέλλουμε την υποψηφιότητα του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω μέτρα στα οποία θα προβούμε, σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter