Παραιτήθηκε ο Κασιδιάρης από το Δήμο Αθηναίων για να μην χάσουν την έδρα οι ακροδεξιοί

Παραιτήθηκε ο Κασιδιάρης από το Δήμο Αθηναίων για να μην χάσουν την έδρα οι ακροδεξιοί

Εσωτερική υπόθεση της ακροδεξιάς ήταν η παραίτηση του Ηλία Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στις 12/1/2022.

Ο ίδιος είχε τεθεί σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που κίνησε τη σχετική διαδικασία λόγω της καταδίκης του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο 43χρονος αναγκάστηκε να παραιτηθεί, προκειμένου να αναπληρωθεί η θέση του από τον επιλαχόντα της δικής του παράταξης, η οποία σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έπαιρνε την έδρα.

Ο Κασιδιάρης δεν είχε ορκιστεί μαζί με το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο μήνα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, λόγω της αντιφασιστικής διαμαρτυρίας εναντίον του, αλλά σε επόμενο χρόνο.

«Η παραίτηση του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας είναι άτακτη φυγή απέναντι στην απαίτηση του αντιφασιστικού κινήματος να βρεθεί εκτός δημοτικού συμβουλίου και να παραμείνει στη θέση που του αξίζει δηλαδή στη φυλακή. Είχε προηγηθεί η αποτυχία του Κασιδιάρη να βρεθεί στην Δημοτική Αγορά της Αθήνας για να μετατρέψει την ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων σε ναζιστική φιέστα των ορφανών της Χρυσής Αυγής και βρέθηκε με τις χειροπέδες στα χέρια να ορκίζεται την επόμενη μέρα. Η κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος με την ΚΕΕΡΦΑ μπροστά ήταν αυτή που ανάγκασε τις αρχές να αποσύρουν την άδεια που του είχαν παραχωρήσει για την μέρα της ορκωμοσίας» αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), πρ. δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: 

Βορίδης βαρέων βαρών

«Στα σκαριά» ευρύτερο πρόγραμμα κατά της ακρίβειας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους – Συνάντηση Κασσελάκη με αρχαιοφύλακες στην Ακρόπολη (Video)

ΗΠΑ: Άνετη επικράτηση Τραμπ στην Άιοβα – Στο πλευρό του και ο Ραμασουάμι

Κύρτσος για ελληνικές τράπεζες: Η μπανανία μεγάλων συμφερόντων!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter