Παραπέμπει στις… καλένδες την αντιμετώπιση της ακρίβειας η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Παραπέμπει στις… καλένδες την αντιμετώπιση της ακρίβειας η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σε γενικόλογες διατυπώσεις προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό υπουργικό Συμβούλιο, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και στα αιτήματα των αγροτών. 

«Ο πληθωρισμός αντιστέκεται»

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός πέρα από τις διατυπώσεις περί «εισαγόμενης ακρίβειας» δεν έχει προχωρήσει σε άμεσες κινήσεις, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες.

Όπως είπε στην εισήγησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης «όπως ξέρετε, εξελίσσεται ήδη εδώ και αρκετούς μήνες μια διαρκής παρέμβαση για να έχουμε ακόμα πιο προσιτές τιμές στο ράφι, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει να αντιστέκεται, ειδικά σε κάποια συγκεκριμένα είδη. Όπως ξέρετε, έχουμε ήδη θέσει όριο στο κέρδος των εταιρειών στο παιδικό γάλα, όπου οι αυξήσεις πράγματι ήταν μεγάλες και θα έλεγα και συχνά αδικαιολόγητες και ταυτόχρονα περιορίζουμε κατά 30% τις παροχές των προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ, ώστε η διαφορά αυτή να μπορεί να μετακινηθεί και ως όφελος προς τον καταναλωτή».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του ότι «τα πρώτα μηνύματα όμως είναι ενθαρρυντικά και προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε παραπάνω από 1.500 προϊόντα από τις αρχές Μαρτίου να είναι μειωμένες».

Σύγκρουση με την πραγματικότητα

Όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης έλεγαν ότι υπάρχει αισχροκέρδεια σε βασικά αγαθά, η κυβέρνηση μιλούσε για «λαϊκιστές». Τώρα που η ακρίβεια έχει γίνει μόνιμη συνθήκη, το Μαξίμου «αντιλήφθηκε» ότι η κοινωνία «αιμορραγεί» από τις υψηλές τιμές. Όλα αυτά τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές, όπου στην κυβέρνηση φοβούνται μη δεχτούν μεγάλη πολιτική φθορά. Και η ακρίβεια σε κάθε δημοσκόπηση είναι το σημαντικότερο ζήτημα για την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων.

Σε ότι αφορά το ζήτημα των αγροτικών αιτημάτων ο Μητσοτάκης δεν έφερε κάτι καινούργιο στο τραπέζι. Επιβεβαίωσε όμως ότι «και βέβαια έχω δεσμευτεί ότι θα βρεθώ σύντομα στη Θεσσαλία για να συναντήσουμε ειδικά τους Θεσσαλούς παραγωγούς. Να δούμε τι παραπάνω και πόσο πιο γρήγορα μπορούμε να κινηθούμε στα ζητήματα των αποζημιώσεων αλλά και των αποκαταστάσεων μετά τη θεομηνία του Ντανιέλ».

Διαβάστε επίσης:

Πέφτουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα μηνύματα που έστειλε στην Κουμουνδούρου η δημοσκόπηση της MRB

Οι δημοσκοπήσεις ανησυχούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Δημόσιο ερώτημα στον Τριαντόπουλο για το μπάζωμα στα Τέμπη – «Αν δεν απαντήσεις, επιβεβαιώνεις την καταγγελία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter