ΠΑΣΟΚ για απόφαση Αρείου Πάγου: «Αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας ίσως να ήταν διαφορετικά για το ΕΑΝ»

ΠΑΣΟΚ για απόφαση Αρείου Πάγου: «Αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας ίσως να ήταν διαφορετικά για το ΕΑΝ»

Την πεποίθησή του ότι σέβεται την απόφαση του Αρείου Πάγου για εκλογικό «όχι» στο ακροδεξιό κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη εκφράζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ωστόσο σε ανακοίνωσή του πως αν είχε ακολουθηθεί η πρόταση του κόμματος για ενιαίο υπόμνημα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που θα κάλυπτε τόσο το κόμμα «Έλληνες» όσο και το κόμμα «ΕΑΝ» «ίσως η νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος «ΕΑΝ» να ήταν πολύ πιο ισχυρή».

Υπενθυμίζεται πως ο Άρειος Πάγος αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης τον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία το κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες» ενώ την ίδια στιγμή επέτρεψε τη συμμετοχή του ακροδεξιού «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Τάσου Κανελλόπουλου.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2023: «Όχι» από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα Κασιδιάρη – Εντός το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Οφείλουμε, ωστόσο, να παρατηρήσουμε ότι αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας για ενιαίο υπόμνημα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που θα κάλυπτε τόσο το κόμμα «Έλληνες» όσο και το κόμμα «ΕΑΝ», όπως ζητήσαμε στο δικό μας υπόμνημα προς τον Άρειο Πάγο, ίσως η νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος «ΕΑΝ» να ήταν πολύ πιο ισχυρή.

Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και σε αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών ήταν μόνο: η μεν ΝΔ στο δικό της πολυσέλιδο υπόμνημα δε ζήτησε τη μη κάθοδο του κόμματος «ΕΑΝ», ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε στον Άρειο Πάγο καν υπόμνημα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter