ΠΑΣΟΚ: «Κλείδωσε» επίσημα η υποψηφιότητα του εργατολόγου Δ.Τσουκαλά για τις ευρωεκλογές

ΠΑΣΟΚ: «Κλείδωσε» επίσημα η υποψηφιότητα του εργατολόγου Δ.Τσουκαλά για τις ευρωεκλογές

Διανύοντας μια δύσκολη περίοδο με χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις και εσωκομματικές τριβές, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να στείλει μήνυμα ανανέωσης μέσω της επίσημης παρουσίασης των πρώτων ονομάτων που συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να ξεκινήσει τη δημοσιοποίηση υποψηφίων ευρωβουλευτών , αρχικά προβάλλοντας “φρέσκα” πρόσωπα με επιτυχημένη πορεία στο επαγγελματικό πεδίο και πολιτική/κοινωνική δράση που έχει θετική αντανάκλαση. Το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάζει τμηματικά τις υποψηφιότητες, φιλοδοξώντας να αποτυπώσει στο ευρωψηφοδέλτιο το συνδυασμό ανανέωσης και πολιτικής εμπειρίας . Παράλληλα, εντείνονται οι διεργασίες για προσέγγιση στελεχών που έχουν εμβέλεια στο πεδίο κοινωνικής δράσης τους και πολιτικές αναφορές στον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, από το φιλελεύθερο κέντρο μέχρι το χώρο της κεντροαριστεράς . Ιδιαίτερη έμφαση εκτός άλλων δίνεται στην ανάδειξη προσώπων που συνδέουν το όνομά τους με αγώνες για την ισότητα, για την εξάλειψη των διακρίσεων και των έμφυλων στερεοτύπων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αναζητούνται εμβληματικά πρόσωπα που έχουν κοινωνικά χαρακτηριστικά επιτυχούς επαγγελματικής/ επιστημονικής παρουσίας, αριστeρές καταβολές ακόμα και επαφή με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι,«κλείδωσε» η υποψηφιότητα του εργατολόγου Κωνσταντίνο Δ. Τσουκαλά, ο οποίος κινείται πολιτικά στο χώρο της κεντροαριστεράς . Μάλιστα, το Documento (10 Μαρτίου 2024) , είχε αναφέρει ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει γίνει πρόταση από το ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον εργατολόγο Κωνσταντίνο Δ. Τσουκαλά για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχε βολιδοσκοπήσει στις δημοτικές εκλογές η Κουμουνδούρου (ο Διονύσης Τεμπονέρας είχε επικοινωνήσει με τον εργατολόγο) για υποψήφιο δήμαρχο στο δήμο Αθηναίων. Πάντως, περιλαμβάνει στο βιογραφικό του ότι το 2008 ήταν μέλος του ΚΣ της φοιτητικής νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της ΠΑΣΠ Νομικής.

Επίσης, υποψήφια ευρωβουλευτής θα είναι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ολγα Μαρκογιαννάκη η οποία είναι μηχανικός , Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ και ερευνητική εμπειρία στο χώρο της αντισεισμικής μηχανικής. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, της Εταιρίας Αντισεισμικής Μηχανικής (ΕΤΑΜ), της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Ερευνών Σκυροδέματος (ΕΠΕΣ) και της μόνιμης επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΜ Αντισεισμικής, Πολιτικής Προστασίας και Οδικής Ασφάλειας. Ζει στην Κοζάνη και έχει δεσμούς με τη βόρειο Ελλάδα , όπου το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αυξήσει τις εκλογικές επιδόσεις του.

Στο ευρωψηφοδέλτιο θα μετέχει και η εκπαιδευτικός Μαρία Δαφέρμου, Γραμματέας του Τομέα Ισότητας του ΠΑΣΟΚ. Κατάγεται από τα Χανιά, αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και έλαβε δεύτερο πτυχίο της από τη Σχολή Παιδαγωγικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση την επίδραση του έμφυλου παράγοντα στη γλωσσική κατάκτηση. Είναι υποψήφια διδάκτωρ και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με αντικείμενο έρευνας τα έμφυλα στερεότυπα στην εκπαίδευση. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη στην Πρωτοβουλία Πολιτών για την προώθηση της έμφυλης ισότητας isotis.eu.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ: Έντονες αντιδράσεις για τους πανηγυρισμούς Άδωνη πάνω από φορείο ασθενή

Νέα «πιρουέτα» του ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Υπό όρους η συναίνεση για αναθεώρηση του άρθρου 16

Εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ – Οπισθοχωρεί η Νάντια Γιαννακοπούλου λόγω κομματικής πειθαρχίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter