Παύλος Μαρινάκης στο έλεος της ΑΝΕΚΑ

Παύλος Μαρινάκης στο έλεος της ΑΝΕΚΑ

Η ερώτηση «ποιος κυβερνά το Μαξίμου;» έχει τεθεί πολλές φορές και κανένας από αυτούς που την κάνουν δεν εννοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά την αποχώρηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από το μέγαρο πολλοί ερίζουν περί του ποιος εκτελεί χρέη «μαξιμάρχη».

Μέχρι και ο ταλαίπωρος Γιώργος Μυλωνάκης αφήνει να διαρρεύσει ότι είναι πιο κοντά στον Μητσοτάκη από κάθε άλλον, αλλά αυτό φυσικά οι περισσότεροι στο μέγαρο το εκλαμβάνουν ως ερμηνεία που δίνει ο ίδιος για τις συναντήσεις που κάνει με τον Κυριάκο και στις οποίες λέει πράγματα για όλους και για όλα.

Ποιος όμως κυβερνά το Μαξίμου; Μα η ΑΝΕΚΑ. Δεν πρόκειται για κάποια κυρία (κατά το Μαρέβα ας πούμε), αλλά για μια παρέα που τη συνδέουν πολλά και κρυφά. Πρόκειται για το δίδυμο Σταύρου Παπασταύρου και Νίκου Γεωργιάδη. Ναι, ο «κάτσε λίγο πίσω μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση» Γεωργιάδης παραμένει σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθότι τα περί κυκλώματος και παιδεραστίας στη Μολδαβία είναι μη υπολογίσιμα από τον πρωθυπουργό. Ο «άλλους δέκα να ’χαμε» Παπασταύρου συνδέεται στενά με τον Ν. Γεωργιάδη από παλιά.

Υπήρξαν ως μαθητές του Κολλεγίου (πού αλλού) μέλη της μαθητικής οργάνωσης ΑΝΕΚΑ (Ανεξάρτητοι Νέοι Κολλεγίου Αθηνών). Ο Στ. Παπασταύρου αφήνει μάλιστα να εννοηθεί στα διάφορα έντυπα που τον αγιογραφούν ότι ίδρυσε την οργάνωση, αλλά την πατρότητα της ίδρυσης διεκδικεί και ο Ν. Γεωργιάδης που άλλωστε είναι μεγαλύτερος.

Οι συνωμοτικοί λοιπόν κανόνες της παλαιάς ΑΝΕΚΑ έχουν μπει σε λειτουργία μέσα στο Μαξίμου. Ο επιθυμών να χαρακτηρίζεται ως χαμηλών τόνων Στ. Παπασταύρου έχει χαμηλώσει τόσο πολύ τους τόνους που ψιθυρίζει πλέον. Αλλά όταν οι άλλοι γυρίζουν την πλάτη. Τουλάχιστον έτσι του καταλογίζουν στο Μαξίμου. Στο στόχαστρό του έχει μπει πρωτίστως ο Παύλος Μαρινάκης, αλλά και οι Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Γιατί όμως τέτοιο μένος και μάλιστα εναντίον του νεαρού Π. Μαρινάκη; Λένε ότι και στους τρεις ο Σταύρος Παπασταύρου διακρίνει την ικανότητα ή τη φιλοδοξία να ηγηθούν του κόμματος στη μετά Μητσοτάκη εποχή, αλλά κυρίως για την ευθύτητα στις τοποθετήσεις όταν βρίσκονται απέναντι στον Κυριάκο.

Αν πράγματι ο Παπασταύρου προσπαθεί να μειώσει τους τρεις που θεωρεί δελφίνους, τότε ευθέως συνάγεται ότι βάζει και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες, δηλαδή προαλείφεται και ο ίδιος για χαλίφης στη θέση του Μητσοτάκη. Στο Μαξίμου πάντως κυκλοφορούν με ένα αφιέρωμα που είχε κάνει η «Καθημερινή» για τον Παπασταύρου με τίτλο «Η ζωή μετά τον κανιβαλισμό».

Δεν είναι μόνο τα ειρωνικά σχόλια που κάνουν για όσα αγιοποιητικά μέχρι γελώτων γράφει το «άρθρο». Αυτό στο οποίο επικεντρώνουν είναι η λέξη κανιβαλισμός. «Την ξέρει καλά την έννοια ο Σταύρος» σχολιάζουν, «εδώ κανιβάλισαν το πρώην μέλος της ΑΝΕΚΑ και φίλο τους Σπήλιο Λιβανό και τον εκπαραθύρωσαν από την κυβέρνηση, τον Μαρινάκη θα αφήσουν;»

Δείτε επίσης: Αχιλλέας Μπέος: Εισαγγελική παρέμβαση για την προτροπή να… χαστουκίζουν οικολόγους

Αποστολή στη Θεσσαλία: Ξεχειλίζει η οργή για τον ΜητσοΘΑκη – «Το κράτος μας ξέχασε, δεν υπάρχει πια ζωή»

Αγρότες: Αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις – Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα με το βλέμμα στην Αθήνα

Με ματ και βία δεν γίνεται Παιδεία

Κάρολος: Η επόμενη ημέρα στο παλάτι μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης – Οι πρώτες αντιδράσεις στη Βρετανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter