Αγρότες: Αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις – Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα με το βλέμμα στην Αθήνα

Αγρότες: Αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις – Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα με το βλέμμα στην Αθήνα

Κρίσιμη η σημερινή πανελλαδική σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα, με αγρότες από όλη την Ελλάδα να συζητούν τις επόμενες κινήσεις όσον αφορά τις κινητοποιήσεις. Φαίνεται αρκετά πιθανή μια κίνηση των τρακτέρ προς την Αθήνα.

Με την κυβέρνηση να μοιράζει «ψίχουλα» και να κλείνει την πόρτα στην υλοποίηση των αιτημάτων τους για νέα μέτρα, με τον ισχυρισμό ότι οι πόροι που έχει στη διάθεση της δεν είναι ανεξάντλητοι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απαντούν στην κυβερνητική κοροϊδία με μήνυμα για ενίσχυση των μπλόκων και κλιμάκωση του αγώνα τους.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στα αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα, συνεχίζοντας παράλληλα δυναμικά τις δράσεις τους. «Θα προχωρήσουμε σε δράσεις μέσα στις πόλεις, θα δούμε για συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, μαζί με πολύωρους και πιο έντονους αποκλεισμούς στην Εθνική Οδό, ώστε να ασκήσουμε πιο αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση» επισήμανε μεταξύ άλλων, χθες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, με τον ίδιο να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στη σημερινή σύσκεψη «θα έρθουν μπλόκα απ’ όλη τη χώρα και εκεί θα αποφασίσουμε από κοινού τις δράσεις μας, πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που δεν μας ικανοποιούν, γι’ αυτό και συνεχίζουμε με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων». «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να δείξουμε σεβασμό, αλλά η ανάγκη μας οδηγεί να δούμε και εδώ εικόνες Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας» δήλωσε μεταξύ άλλων από πλευράς του ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας του Πλατύκαμπου, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι κατέληξαν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προτείνοντας ορισμένα μέτρα, στα οποία φαίνεται πως έχουν και την υποστήριξη από τα υπόλοιπα μπλόκα της Θεσσαλίας. Ανάμεσα σε αυτά είναι μακράς διαρκείας αποκλεισμοί, πολύωρη παραμονή στην Εθνική Οδό, καθώς και συλλαλητήριο στην Αθήνα, πέρα των επιμέρους δράσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα αγρότες εμποδίστηκαν από κλούβες των ΜΑΤ στο ύψος του Λακκώματος, στην προσπάθειά τους να φτάσουν με περίπου 40 τρακτέρ, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Βασικό πρόβλημα των αγροτών της Χαλκιδικής είναι η ακαρπία στην ελιά με τη ζημιά που έχουν υποστεί να ξεπερνάει τα 300 εκατ. ευρώ. «Ο πρωθυπουργός στις 20 Ιουνίου επισκέφθηκε την Χαλκιδική και είπε ότι γνωρίζει το πρόβλημα του πράσινου “χρυσού”. Περιμένουμε την προεκλογική του δήλωση να την κάνει πραγματικότητα» δήλωσε στο Κόκκινο ο Χρήστος Τσιπέλης, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ορμύλιας. «Εμείς θέλαμε να παραδώσουμε τα αιτήματα μας στο γραφείο του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ, κάτι που δεν μας επιτρέπει η κυβέρνηση» σημείωσε σχετικά με τον αστυνομικό φραγμό.

Στα Τρίκαλα αγρότες με τα τρακτέρ τους διέσχισαν τη Δευτέρα α κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ξεκινώντας από την περιφερειακή οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, στο Κολυμβητήριο Τρικάλων, κατευθύνθηκαν προς την περιφέρεια Τρικάλων όπου πραγματοποίησαν ομιλίες, ενώ επέδωσαν ψήφισμα στην αντιπεριφερειαρχη Χρύσα Ντιντή με τις διεκδικήσεις τους. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν επίσης φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Στη Φλώρινα αγρότες και κτηνοτρόφοι παρέταξαν στο μεθοριακό σταθμό Νίκης, τα τρακτέρ τους σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την πίεση στην κυβέρνηση ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ παργματοποίησαν συγκέντρωση στον σιδηροδρομικό σταθμό μηχανοκίνητη πορεία τόσο μέχρι το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη. Στις Σέρρες αγρότες έκλεισαν τη Δευτέρα συμβολικά για 15 λεπτά την Εγνατία Οδό, στον κόμβο του Στρυμωνικού.

Διαβάστε επίσης: Αγρότες: Τα μπλόκα μπορούν να φτάσουν στην Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Απέναντι στους αγρότες η κυβέρνηση διασπείρει ψέματα

ΝΔ: Γκρίνια βουλευτών για τον Αυγενάκη – Κάλυψη από το Μαξίμου

Αχιλλέας Μπέος: Εισαγγελική παρέμβαση για την προτροπή να… χαστουκίζουν οικολόγους

Αποστολή στη Θεσσαλία: Ξεχειλίζει η οργή για τον ΜητσοΘΑκη – «Το κράτος μας ξέχασε, δεν υπάρχει πια ζωή»

Αγρότες: Αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις – Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα με το βλέμμα στην Αθήνα

Με ματ και βία δεν γίνεται Παιδεία

Κάρολος: Η επόμενη ημέρα στο παλάτι μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης – Οι πρώτες αντιδράσεις στη Βρετανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter