Περιμένοντας τους δυσεύρετους τουρίστες

Περιμένοντας τους δυσεύρετους τουρίστες
Φωτογραφία: 2/6/2021

Το ότι θα έρθουν τουρίστες είναι δεδομένο. Το θέμα είναι πόσοι «θα έρθουν» και ήδη είπαμε τη μισή αλήθεια: «Θα»…

Γιατί μπορεί να υπάρχουν φωτογραφικά ρεπορτάζ από άφιξη τουριστών στα αεροδρόμια, οπότε κάποιους μαζεμένους θα δεις, τα αεροπλάνα δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται άδεια, αλλά αν γυρίσεις στους δρόμους της πόλης θα τους μετρήσεις στα δάχτυλα.

Στο δικό μας οδοιπορικό στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που κάποτε έσφυζε από ζωή και μάλιστα από τις πρωινές ώρες, οι «ξένοι» μετριούνται στα δάχτυλα.

Πολλά ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά. Άγνωστο αν θα ξανανοίξουν και με ποιον ιδιοκτήτη…

Και η εστίαση και τα μπαρ δεν πάνε πίσω. Στις μεν «κόκκινες ζώνες» όπως πλάι στο Μουσείο της Ακρόπολης τα περισσότερα τραπεζοκαθίσματα άνοιξαν και περιμένουν, στις υπόλοιπες μάλλον ορισμένοι ιδιοκτήτες το σκέφτονται αφού τα έσοδα αμφισβητούνται και μπορεί να μην υπερκαλύψουν τα έξοδα. Το ίδιο ισχύει και με τα τουριστικά καταστήματα καταλύματα.

Μπορεί οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί να πάρουν κάποια «ζωή» με το πράσινο πιστοποιητικό, παρά το ότι παραμένουμε ως «απαγορευμένη ζώνη» για ορισμένες χώρες αφού κρούσματα και θάνατοι δεν συμβαδίζουν με θετική εικόνα.

Αλλά αν λάβουμε υπόψη μας και τις δηλώσεις των τουριστικών παραγόντων και επιχειρηματιών –δεν λέμε για την αισιοδοξία των πολιτικών παραγόντων και του αρμόδιου υπουργού- το καλοκαίρι προβλέπεται οικονομικά δύσκολο, ίσως με μερικές και ελάχιστες εξαιρέσεις.

Φωτογραφία: 2/6/2021

Άργησαν οι εμβολιασμοί, η ανοσία δεν είναι αυτή που είχε «υποσχεθεί» η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, εναλλακτική λύση εμβολίων δεν συμπεριέλαβαν στον προγραμματισμό τους και το καλοκαίρι προδιαγράφεται δύσκολο.

«Τη περασμένη χρονιά ήρθε στην Ελλάδα ένα 25% των τουριστών που ήρθαν το 2019. Φέτος υπολογίζουμε να έρθει το 50% σε σχέση με πρόπερσι» είπε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη γερμανική Bild.

Μακάρι να μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με την αισιοδοξία, αλλά είναι δύσκολο αυτό το ποσοστό να αναφέρεται στο σύνολο του έτους ή ακόμα και της τουριστικής περιόδου…

Γιατί, κάμψη σε κρούσματα έχουμε αλλά όταν η Βρετανία ανακοινώνει «0» αριθμό νεκρών και εμείς 30, 40 ή 50 καθημερινά, κάτι δεν πήγε καλά και προφανώς δεν πάει καλά…

Και ο Θεός να βάλει το χέρι του τι θα γίνει από τον Σεπτέμβριο!

Φωτογραφία: 2/6/2021

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter