ΣΥΡΙΖΑ: Πίεση στον Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει τη στάση του

ΣΥΡΙΖΑ: Πίεση στον Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει τη στάση του

Να πάρει σαφή θέση με ποιον θα συμπορευτεί μετεκλογικά ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Αλ. Τσίπρας.

Στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας πιέζει τα υπόλοιπα προοδευτικά κόµµατα να πάρουν επιτέλους ξεκάθαρη θέση στο δίληµµα «Μητσοτάκης ξανά ή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας;» προκειµένου να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο των παράνοµων παρακολουθήσεων, αλλά και να στηριχτεί ο κόσµος της εργασίας, τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε ακάλυπτο στη µάχη της επιβίωσης.

Ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να εξαπολύσει ολοµέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αµέσως µόλις ο πρωθυπουργός δήλωσε στο ντιµπέιτ ότι υπάρχει «σκάνδαλο παρακολουθήσεων» και όχι «νόµιµες επισυνδέσεις». Μετά την πρωτοφανή παραδοχή του πρωθυπουργού ο Αλ. Τσίπρας έσπασε τα σκληρά στεγανά του προβλεπόµενου κανονισµού που δεν επέτρεπαν ουσιαστική συζήτηση και εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυρ. Μητσοτάκη. Επιπλέον ο Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε το πόρισµα της PEGA, υπενθυµίζοντας ότι ακόµη και το Ευρωκοινοβούλιο συµπεραίνει ότι «ενορχηστρωτής ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

«Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους»

Με τις έκτακτες δηλώσεις του την εποµένη του ντιµπέιτ και της οµολογίας Μητσοτάκη για «σκάνδαλο παρακολουθήσεων» ο Αλ. Τσίπρας έδειξε καταρχάς τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για το «µεγαλύτερο σκάνδαλο της µεταπολίτευσης», όπως το χαρακτήρισε στο ντιµπέιτ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά και την πανικόβλητη πλέον προσπάθεια του συστήµατος Μαξίµου να µην καταλογιστούν αυτές στους υπαίτιους.
Από την άλλη, όµως, ο Αλ. Τσίπρας, επαναλαµβάνοντας τη δέσµευσή του για πλήρη κάθαρση στο σκάνδαλο των παράνοµων παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, πιέζει τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει µε ποιον θα συµπορευτεί µετεκλογικά, υπενθυµίζοντάς του ότι «µε κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι».

Ερωτήµατα που προφανώς θα επαναλαµβάνονται όλο και πιο έντονα όσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρότι συγκλίνει όλο και περισσότερο προς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επιµένει στη συσκότιση για το τι θα συµβεί την εποµένη των εκλογών. Και µε αυτή την επιλογή του εντείνει τις αντιφάσεις του προγραµµατικού λόγου, καθώς δηλώνει ότι στόχος του είναι να πάνε φυλακή οι υπαίτιοι των παρακολουθήσεων, σαν να µην αντιλαµβάνεται ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συµβεί εάν η Ν∆ συµµετάσχει στην επόµενη κυβέρνηση.

Με όλα αυτά στο φόντο ο Αλ. Τσίπρας θα υπογραµµίζει συνεχώς την ανάγκη σχηµατισµού προοδευτικής κυβέρνησης που µπορεί να φέρει την κάθαρση.

Ανάγκη να ριχτεί άπλετο φως

Κατά τα άλλα, όπως ανέφεραν πηγές της Κουµουνδούρου, µπορεί ο Αλ. Τσίπρας να χρησιµοποίησε όλα τα παραθυράκια της αρκετά αυστηρής διαδικασίας του ντιµπέιτ, θέτοντας µάλιστα ερωτήµατα και αποδοµώντας το κυβερνητικό αφήγηµα, ωστόσο προκάλεσε εύλογη εντύπωση ότι κανείς από τους έξι δηµοσιογράφους δεν έκανε ερώτηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, σαν να µην έχει δηµοσιογραφικό ενδιαφέρον να ερωτηθεί ένας εν δυνάµει πρωθυπουργός τι θα πράξει γι’ αυτό το τεράστιο ζήτηµα η κυβέρνησή του. Σε κάθε περίπτωση, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε ότι θα χυθεί: «Απλετο φως».

Ολοκληρώνοντας την προεκλογική του εκστρατεία, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Πέµπτη στην Αθήνα και την Παρασκευή στην Πάτρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter