Πήγαν για τον Παππά… και τους βγήκε Θεοδωρικάκος

Πήγαν για τον Παππά… και τους βγήκε Θεοδωρικάκος

Η προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση των ευθυνών του Νίκου Παππά ολοκληρώθηκε αφήνοντας τη ΝΔ στη δεινή θέση να ψάχνει μεταξύ των βουλευτών της τους δύο «αντάρτες» της ψηφοφορίας και με το δυσάρεστο συναίσθημα να έχει πρωταγωνιστήσει σε μια ιστορική παρωδία των θεσμών, την οποία έστησαν μάλιστα ποιοι; Οι κατ’ εξοχήν «αχθοφόροι» του συστήματος, οι επαγγελματίες της Novartis, της Siemens, της βαλίτσας και της συγκάλυψης.

Ήταν λογικό και επόμενο ότι η ιστορία αυτή θα καταλήξει σε πολιτική φαρσοκωμωδία γιατί ακόμη και οι ανακριτές αναζητούν την ελάχιστη αποδεικτική βάση για να ξεκινήσουν προκαταρκτική εξέταση. Στην προκειμένη περίπτωση ξεκίνησε προανακριτική στη Βουλή, δηλαδή ο πιο βαρύς μηχανισμός ελέγχου της δημόσιας ζωής, χωρίς ίχνος αποδεικτικού στοιχείου, με τον λόγο μόνο ενός νταλαβερτζή εργολάβου που γυρίζει από εδώ κι από εκεί παριστάνοντας τον ψευδομάρτυρα, μήπως και εξοικονομήσει κανένα εκατομμυριάκι και στην προκειμένη περίπτωση τρία εκατομμυριάκια.

Η εμμάρτυρη διαδικασία κατέδειξε με πανηγυρικό τρόπο από την πρώτη κιόλας μέρα τα μικροκομματικά και ευτελή κίνητρα της δίωξης.

Τέθηκαν σε δοκιμασία οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί για να ενθυλακώσει ο Καλογρίτσας 3.000.000 από την αντίδικό του. Η ΝΔ αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων. Κατάφερε μια αστική εργολαβική διαφορά να την κάνει πολιτειακό πρόβλημα, προσβάλλοντας τη δημοκρατικά λειτουργούσα πολιτεία και το κύρος των θεσμών της. Οι επιδιώξεις του Καλογρίτσα ήταν προφανείς: ήθελε να λύσει την αστική του διαφορά με τη λιβανέζικη εταιρεία και η ΝΔ του άνοιξε διάπλατα την πόρτα του κοινοβουλίου για να αποκομίσει ευτελή μικροκομματικά οφέλη κι αυτά προσωρινά γιατί η απόπειρα της γύρισε μπούμερανγκ.

Ακόμη και ο Καλογρίτσας τους έδωσε «στεγνά»: υπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ αποκάλεσε «παιδί του», τον κ. Θεοδωρικάκο, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι μέντορας και πνευματικός του πατέρας. Πήγαν για τον Παππά και τους βγήκε Θεοδωρικάκος. Γι’ αυτό και επιδόθηκαν στην κοπτοραπτική των πρακτικών.

Επικαλέστηκαν ένα πολύ βαρύ, απαξιωτικό αδίκημα εναντίον δημόσιου προσώπου, χωρίς στοιχειώδη τεκμηρίωση και έστειλαν έναν πρώην υπουργό στο Δικαστικό Συμβούλιο με κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος διότι τα έβαλε με το σύστημα που αυτοί οι ίδιοι έστησαν και με το οποίο κυβερνούν τόσα χρόνια.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ακόμη και η δική τους συνείδηση, ή καλύτερα ό,τι έχει απομείνει από αυτήν, εξεγέρθη και απέσυραν την κακουργηματική κατηγορία, αφήνοντας μόνο την κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για να έχουν κάτι να λένε απέναντι στα δεκάδες σκάνδαλα που κατατρώγουν την παράταξή τους και κυρίως το πιο πρόσφατο: την εταιρεία δημόσιου συμφέροντος Μητσοτάκης – Γκραμπόφσκι ΑΕ, η οποία κάνει συχνά πυκνά αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της ανάπτυξης και του «επιτελικού κράτους» πουλώντας εξυπηρετήσεις και εισπράττοντας «σπίτια του Βολταίρου».

Πρόκειται για καθαρή λάσπη στον ανεμιστήρα. Καταφανή, επαίσχυντη, απροκάλυπτη συκοφαντία.

Όλα τα συλλογικά όργανα της Τράπεζας της Ελλάδος και ο ίδιος ο Καλογρίτσας είπαν ότι δεν έχουν καμιά σχέση τα 3.000.000 ευρώ με την εφημερίδα Documento και ότι τα λεφτά τα ενθυλάκωσε εταιρεία του ομίλου του για να πληρώσει προμηθευτές.

Όλες οι πρωτοβουλίες του Νίκου Παππά, που ήταν ο πολιτικός υπεύθυνος για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ανήκουν στον τομέα της πολιτικής διαχείρισης με συγκεκριμένο πολιτικό concept. Μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς με αυτό ως πολιτική πρωτοβουλία. Αλλά είσαι συκοφάντης αν την πολιτική διαφορά, την πολιτική διαφοροποίηση τη λες έγκλημα. Αν τη λες κακούργημα.

Η συγκεκριμένη προανακριτική ολοκληρώθηκε. Ολοι έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Ολοι κατάλαβαν ότι η ΝΔ έστησε μια προανακριτική-φιάσκο για να ξεπληρώσει αφενός τα γραμμάτια που είχε κόψει προς διάφορους, αφετέρου για να δημιουργήσει έναν πολιτικό ντόρο και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Ποινικό αδίκημα δεν υπάρχει. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη κρίνει την πολιτική ουσία. Και στο πολιτικό κομμάτι υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις και πολιτικές αντιλήψεις. Εχει πλέον όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα για να κρίνει. Αυτό είναι ένα ζήτημα που έκλεισε. Ας πάμε παρακάτω.

Η Θεοδώρα Τζάκρη είναι βουλευτής Πέλλας, εισηγήτρια ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την προανακριτική επιτροπή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter