Πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου ζητά ο Ντράγκι

Πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου ζητά ο Ντράγκι

O Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ζητά από την Ευρώπη την επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, προδιαγράφοντας έτσι και το πλαίσιο συζήτησης ενόψει τη συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στα τέλη Μαΐου.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ο Ντράγκι δήλωσε: «Η επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, όπως προτείνει η Ιταλία, είναι ένας τρόπος για την ενίσχυση των κυρώσεων και ταυτόχρονα να ελαχιστοποιηθεί το κόστος για εμάς που τις επιβάλλουμε».

«Η Ευρώπη αγοράζει περισσότερο από το ήμισυ του αερίου που εξάγεται από τη Ρωσία. Η ισχύς στην αγορά που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι της Μόσχας είναι ένα όπλο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Ένα ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου μειώνει τη χρηματοδότηση που δίνουμε στη Ρωσία κάθε μέρα», συμπλήρωσε ο Ντράγκι.

«Η ιταλική πρόταση για ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου κερδίζει υποστήριξη», δήλωσε ακόμη ο Ντράγκι στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα, «και θα συζητηθεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο βάσει ενός γενικού εγγράφου που έχει ετοιμάσει η Επιτροπή».

Υποστήριξε τέλος, πως «η διαφοροποίηση είναι δυνατή και εφικτή σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα», ενώ διευκρίνισε ότι «οικονομικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία του πολέμου».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter