Πλήρη κάλυψη στην αστυνομική βία έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την «Ώρα του Πρωθυπουργού» (Video)

Πλήρη κάλυψη στην αστυνομική βία έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την «Ώρα του Πρωθυπουργού» (Video)

Καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης – Με παραποίηση των πραγματικών περιστατικών ψεύδη προσπάθησε να διαφύγει

Να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνική ένταση των τελευταίων ημερών, επιχείρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσφερε πλήρη κάλυψη στην αστυνομική βία των ημερών ενώ παραποιώντας τα πραγματικά περιστατικά ενοχοποίησε τις κινητοποιήσεις των πολιτών της Νέας Σμύρνης για τα «αιματηρά γεγονότα».

Μίλησε για την «απαράδεκτη συμπεριφορά ενός αστυνομικού απέναντι σε έναν διαδηλωτή» και για μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής βίας, αποφεύγοντας να αναλάβει οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη για τις γενικευμένη συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής. Περιόρισε το ζήτημα στο επεισόδιο της περασμένης Κυριακής λέγοντας: «Το καταδικάζω απερίφραστα, ανεξάρτητα από το τι προηγήθηκε και τι το προκάλεσε», ενώ αναφέρθηκε στους ελέγχους που κάνουν οι αστυνομικοί αλλά δεν επιτρέπεται να ξεφεύγουν.

Μέσα σε ένα παχύ μελό θέλησε να εμφανιστεί ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες των πολιτών λόγω της καραντίνας που προκαλούν την δυσαρέσκεια: «Η αγανάκτηση δεν μπορεί να είναι τυφλή. Ο εχθρός είναι σε αυτή την συγκυρία ο κορονοϊός». Εν ολίγοις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει στην απαγόρευση των συναθροίσεων και των κινητοποιήσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να ξεφύγει από τις κατηγορίες για την αστυνομική βία των ημερών ενοχοποιώντας τις κινητοποιήσεις που φυσικά η δική του πολιτική δημιουργεί. «Θέλετε να δημιουργήσετε νέες πλατείες και νέους αγανακτισμένους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «στην κορύφωση της πανδημίας επιμένει να διοργανώνει πορείες και συγκεντρώσεις. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος επενδύει στην έννοια της ενότητας και ποιος υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση…Είχατε την ευκαιρία να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να κάνετε πράξη αυτό, που υποκριτικά δηλώσατε ότι σας ενδιαφέρει, η κοινωνική ειρήνη κ. Τσίπρα. Αντ’ αυτού μέτρησα 17 φορές τη λέξη «κατηγορώ». Σας επιστρέφω το κατηγορώ γιατί εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία». Συνέχισε λέγοντας: «Θα μιλήσω για ένα μεγάλο κίνδυνο να μετατρέψουν κάποιοι την πανδημία κατά της υγείας σε κίνδυνο κατά της κοινωνίας και να εκμεταλλευτούν την εύφλεκτη ύλη της κόπωσης για τα περιοριστικά μέτρα, που όλοι ομολογούμε πως είναι αναγκαία. Να ανάψουν μία φωτιά που θα κάψει την κοινωνική ενότητα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βασίστηκε στο άρθρο που είχε γράψει πριν από μερικές ημέρες ο Νίκος Αλιβιζάτος ενώ επικαλέστηκε και τα δημοσιεύματα επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν αντιπολίτευση και κατήγγειλαν τα περιστατικά που τώρα αποκρύπτουν παραποιούν και εν τέλει δικαιώνουν.

Δεν παρέλειψε να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον κατηγόρησε ότι «συμβαδίσει με τους κουκουλοφόρους».

Θέλοντας να δικαιολογήσει την αστυνομική αυθαιρεσία είπε και το ανιστόρητο ότι «η βία δεν γεννά βία, ο λόγος γεννά βία».

«Δεν θα επιτρέψω φαινόμενα κατάλυσης της έννομης τάξης όπως το 2008 και το 2011», είπε ακόμη, κάτι που ακούστηκε σαν κριτική αφενός στον Κώστα Καραμανλή που τα ανέχτηκε το 2008 και στον Αντώνη Σαμαρά που τα υποδαύλισε με την αντιμνημονιακή του πολιτική το 2011.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα βάλλουν κάμερες στα κράνη των αστυνομικών και θα φέρει νομοσχέδιο για αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter