ΠΟΕΔΗΝ: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των αναστολών (Photos)

ΠΟΕΔΗΝ: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των αναστολών (Photos)

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, εν όψει εφαρμογής του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργαζομένων στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί. Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν μαζική και μαχητική πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο στάσης εργασίας που προκήρυξαν η ΠΟΕΔΗΝ και Σωματεία Εργαζομένων σε νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία αντιδρούν στη μετατροπή του εμβολιασμού από την κυβέρνηση σε όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις και εργαλείο για να μεταφέρει για ακόμα φορά τις δικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και την υποστελέχωση του δημοσίου συστήματος Υγείας στις πλάτες των εργαζομένων.

Εξάλλου, μια μέρα πριν την κινητοποίηση, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την αναστολή των αδειών των υγειονομικών από 1η Σεπτέμβρη, ομολογώντας με τον τρόπο αυτό τις μεγάλες ελλείψεις και τα κενά με τα οποία λειτουργούν τα νοσοκομεία και μάλιστα τη στιγμή που έχουμε μπει για τα καλά στο 4ο κύμα της πανδημίας, με τις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις ασθενών να αυξάνονται καθημερινά.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μανώλης Βαρβαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ένα από τα σωματεία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, λέει «ναι» στο μαζικό – καθολικό εμβολιασμό και παράλληλα καταγγέλλει τη μετατροπή του σε όχημα για αναστολές και επίθεση στους εργαζόμενους. Στηλιτεύοντας τα πρόσφατα μέτρα κατήγγειλε ιδιαίτερα τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε προληπτικά διαγνωστικά τεστ στις δημόσιες δομές, εξηγώντας πως η απόφαση αυτή δυσκολεύει την επιδημιολογική επιτήρηση.

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην πάρει ούτε ένα μέτρο που θα θίγει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων», τόνισε υπενθυμίζοντας το άνοιγμα του Τουρισμού χωρίς μέτρα για την αποφυγή της διασποράς, την έλλειψη μέτρων για την πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, τα τμήματα των 25 μαθητών στις σχολικές τάξεις, στο συνωστισμό και την έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.

«Απέναντι μας έχουμε μια πολιτική που αφενός αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία από την πανδημία και αφετέρου αξιοποιεί την πανδημία για να αυξήσει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», υπογράμμισε. Στην κατεύθυνση αυτή, άσκησε κριτική σε συνδικαλιστικές δυνάμεις σε σωματεία του χώρου που είτε υιοθετούν σκοταδιστικές απόψεις για το εμβόλιο, είτε αρνούνται να οργανώσουν τον αγώνα, και κατέθεσε πρόταση για συνέχιση κινητοποιήσεις.

Εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών, που όπως υπενθύμισε είναι εμβολιασμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εδώ και μήνες, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, ενώ την αλληλεγγύη του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό μετέφερε ο πρόεδρός του Σπύρος Ρεβύθης.

Μετά τη συγκέντρωση η κινητοποίηση συνεχίστηκε με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος της Βουλής παρεμπόδισαν τη συνέχιση της πορείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter