Ποιους «δείχνει» η βόμβα στο Κολωνάκι και τι φοβάται η Αντιτρομοκρατική

Ποιους «δείχνει» η βόμβα στο Κολωνάκι και τι φοβάται η Αντιτρομοκρατική

Ομάδα αντιεξουσιαστών η οποία προσπαθεί να αναβαθμίσει τη δράση της «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία πίσω από το «χτύπημα» στο Κολωνάκι έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, κάτι που έχει προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε συναγερμό έπειτα και από την δεύτερη επίθεση μέσα σε μόλις μιάμιση εβδομάδα μετά και την βόμβα στο ΣΚΑΙ, καθώς φοβούνται ότι είναι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται σε στάδιο αναβάθμισης των χτυπημάτων τους. Συγκεκριμένα, από τον τρόπο δράσης αλλά και τη συνδεσμολογία της βόμβας έχουν διαπιστώσει ότι πρόκειται για κάτι καινούργιο που δοκιμάζεται.

Στην πραγματικότητα, ο μηχανισμός που χρησιμοποίησαν είναι δύο αναβαθμισμένες βόμβες μολότοφ με μηχανισμό, που παρόμοιες χωρίς το ρολόι έχουν δει σε πολλές εμπρηστικές επιθέσεις οι Αρχές από άτομα του χώρου. Ωστόσο, έστω και αυτή η μικρή αναβάθμιση, όσο και η επιλογή του χώρου και προπαντός η ώρα που επέλεξαν για να χτυπήσουν ανησυχούν την Αντιτρομοκρατική.

Αν ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί και εκραγεί ξημερώματα στην είσοδο του ναού, θα είχε προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές. Επειδή όμως η βόμβα πιθανότατα να προγραμματίστηκε 10 λεπτά μετά τις 7 το πρωί, σημαίνει ότι δεν τους ενδιέφερε αν θα τραυματιζόταν κάποιος.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των κινήσεων των δραστών. Κάμερες κατά μήκος της Σκουφά αλλά και τους κάθετους δρόμους έχουν μπει στο μικροσκόπιο ενώ από το υπολείμματα της βόμβας το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναζητά ίχνη DNA και αποτυπώματα.

Βασική ανησυχία της Αντιτρομοκρατικής έχει να κάνει με τις επόμενες κινήσεις των βομβιστών του Κολωνακίου και την πιθανότητα να επανέλθουν άμεσα και με άλλα «τυφλά» χτυπήματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter