Πολάκης σε Πιερρακάκη: «Είσαι υπηρέτης των ιδεοληψιών του νεοφιλελευθερισμού»

Πολάκης σε Πιερρακάκη: «Είσαι υπηρέτης των ιδεοληψιών του νεοφιλελευθερισμού»

Κατά μέτωπο επίθεση στον υπουργό Παιδείας εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας θλιβερό «να βλέπει κανείς ανθρώπους που υπηρέτησαν τον χώρο του ΠΑΣΟΚ να έχουν αναλάβει το νεοφιλελεύθερο “πέρασμα” των ιδιωτικών Πανεπιστημίων».

«Είσαι υπηρέτης των ιδεοληψιών του νεοφιλελευθερισμού» είπε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, τονίζοντας πως μέσω του νομοσχεδίου η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει την κοινωνική κινητικότητα και να μην χρειάζονται οι «γόνοι να πάνε δύο χρόνια έξω για να έρθουν με μεταγραφή μετά».

Ως εκ τούτου, συμπέρανε ότι η πλειοψηφία δεν επιθυμεί παιδιά από χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις «να φτάσουν εκεί που μπορούν να φτάσουν». Επιπλέον, ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκρινε ότι ο υπουργός φέρνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξαιτίας του «deal με τους κολεγιάρχες».

«Σπρώξατε προς τα εκεί άφθονη “πελατεία” με δύο κινήσεις» ανέφερε και παρέθεσε τόσο την κατάργηση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης από τη Νίκη Κεραμέως όσο και τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Πρόσθεσε δε ότι ένας από τους λόγους που προωθείται η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι η υπόγεια συμφωνία του Μεγάρου Μαξίμου με τη CVC, στην οποία εργαζόταν η κόρη του πρωθυπουργού.

«Οι ιδιώτες δεν εκπαιδεύουν, κρατούν τη γνώση για τον εαυτό τους για να κονομάνε» ξεκαθάρισε και κατέληξε προβλέποντας πως το νομοσχέδιο θα «πέσει» στα δικαστήρια, αλλά και «από την πάλη των ανθρώπων που με την αξιοσύνη του μυαλού τους καταφέρνουν να μπουν στα δημόσια Πανεπιστήμια».

Διαβάστε επίσης: Πολάκης για Φουρνατζόπουλο: «Θα ανατριχιάσετε, θλίψη για το παλικάρι…»

Πρόκληση: Ούτε έναν φοιτητικό σύλλογο δεν ήθελε να καλέσει στη Βουλή η ΝΔ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Κασσελάκης: Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να κέρδιζα τις εκλογές με 90% – Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης

Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα η μαφία της ΑΑΔΕ μετά από μήνυση του Documento

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει την κύρωση των μνημονίων για τη Βόρεια Μακεδονία

Τηλέμαχος Χυτήρης: «Εγώ έκλεισα τα μάτια του Ανδρέα Παπανδρέου» – Η συγκινητική εξομολόγηση (Video)

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter