Ξεκίνησε ο πόλεμος ΣτΕ – Χρυσοχοΐδη για την αφαίρεση της σκοπιάς

Ξεκίνησε ο πόλεμος ΣτΕ – Χρυσοχοΐδη για την αφαίρεση της σκοπιάς

Μια αναπάντεχη κόντρα ξεκίνησε μεταξύ του Συμβουλίου Επικρατείας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Με απόφαση της Κατεχάκη αποσύρθηκε η αστυνομική σκοπιά από την 24ωρη φύλαξη του κτιρίου του ΣτΕ. Αυτό ενόχλησε ιδιαίτερα τους ανώτατους δικαστικούς, που όπως λένε, αρκετές φορές χρειάζεται να εργάζονται έως αργά το βράδυ ή ακόμη και Σαββατοκύριακα.

Δεν είναι κατανοητό με ποια δικαιολογία κρίθηκε ότι το κτίριο του ανώτατου δικαστηρίου δεν χρειάζεται 24ωρη φύλαξη αλλά στο ΣτΕ, που έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τη νομιμότητα διοικητικών αποφάσεων, «δικάζουν» τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τον δείχνουν ως υπεύθυνο για το θέμα και ως απάντηση αποφάσισαν να εργάζονται μόνο έως στις 3μμ και όχι Σαββατοκύριακα.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει έλλειψη «μάχιμων» αστυνομικών που αντιμετωπίζουν την εγκληματικότητα. Για παράδειγμα, πριν 15 ημέρες αποκαλύφθηκε ότι το 2019 υπήρχαν 2.500 αστυνομικοί ΔΙΑΣ στη Βορειοανατολική Αττική και το 2024 μόνο 500.

Ομως συνολικά δεν λείπουν αστυνομικοί καθώς η Ελλάδα είναι δεύτερη στην ΕΕ σε αριθμό αστυνομικών με 517 ανά 100.000 κάτοικους (Eurostat). Απλώς με επιλογή της κυβέρνησης υπηρετούν χιλιάδες από αυτούς στα ΜΑΤ και άλλες κατασταλτικές δυνάμεις ώστε να δέρνουν χωρίς να κουράζονται ιδιαίτερα φοιτητές και εργαζόμενους που διαμαρτύρονται.

Χιλιάδες άλλοι κάνουν γραφειοκρατικές δουλειές σε αστυνομικά τμήματα και δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να βγαίνουν ποτέ στον δρόμο.

Επίσης χιλιάδες υπηρετούν στη φύλαξη προσώπων, χωρίς καν να υπάρχουν απειλές σε αυτά τα πρόσωπα και κάποιες φορές αναγκάζονται να γίνονται υπηρέτες τους. Η υπόθεση με τον τηλεαστέρα που είχε 14 αστυνομικούς φύλαξη είναι μια ακραία τέτοια περίπτωση.

Πριν αρκετά χρόνια είχε αποκαλυφθεί ότι 45 άτομα φυλούσαν έναν πρώην υπουργό και μόλις 30 ολόκληρο τον Δήμο που διέμενε!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «θα αποδεσμευτούν 2,5 χιλιάδες αστυνομικοί από τη φύλαξη των δημοσίων προσώπων». Προφανώς δεν έχουν αποδεσμευτεί για να παίρνουν τους φύλακες από ανώτατο δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη – Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ χάλκευσαν στοιχεία εναντίον του Documento για να βάλουν πρόστιμο

Εταιρεία «δολοφόνων» με «πιστόλια» κύκλωμα εφοριακών

Η στοχοποίηση του Documento από τη μαφία

O µίστερ ΑΑ∆Ε γνωρίζει τα πάντα για το κύκλωµα

Οι αγέλες των επίορκων της ΑΑΔΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter